Klager på søppel

KLAGE PÅ SØPPEL: – Vi rydder morgen og kveld, svarer hotelldirektør. (Foto: Cathrine L. Møystad)

KLAGE PÅ SØPPEL: – Vi rydder morgen og kveld, svarer hotelldirektør. (Foto: Cathrine L. Møystad)

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

– Det flyter med søppel i hele gaten, og det er liten tvil om hvor det kommer fra, siden papiravfallet er påtrykket Jafs' logo, skriver en oppsitter i Esperantogata.

DEL

Gatekjøkkenet Jafs Elgstua holder til nord for Elgstua, ved innkjøringen til Esperantogata.

– Det har vært et problem med søppel fra kiosken. Dette har nå kommet til et stadium hvor det er helt uholdbart. Det flyter søppel i hele gaten, og det er liten tvil om hvor det kommer fra, siden papiravfallet er påtrykket Jafs' logo. Jeg som er eier av nærmeste eiendom, er i tillegg plaget av lukt fra samme kilde, skriver en nabo.

Han har henvendt seg til stedet flere ganger uten at det har gitt noen resultat, hevder han. Nå ber han kommunen om å løse problemet.

– Bebyggelsen i Esperantogata har ligget der siden midt på 1960-tallet, og bør ha prioritet framfor en kiosk som har kommet i ettertid. Tidligere eiere, som også drev kiosk, var det aldri noe problem med. Så her er det snakk om en vilje og mentalitet til den som driver, skriver naboen.

Jafs Elgstua bekrefter kontakt med naboen, og beklager at han opplever det slik.

– Vi har det som første prioritet på alle vakter morgen og kveld å rydde ute, sier administrerende direktør Nina Bogerud Caspari på Elgstua.

Ifølge sektorsjef Tor Backe i Elverum kommune skal det bygges ny veg østover fra Jafs. Vegen vil ikke berøre gatekjøkkenets beliggenhet.

Artikkeltags