(Hamar Dagblad)

1. oktober tok unge Nick Tran over som kjøkkensjef på Basarene.

Han kommer opprinnelig fra Arendal men har de siste årene jobbet mye rundt Mjøsa.

– Jeg tok kokkeutdannelsen i Hamar, og endte opp som lærling på Grand Hotell i Oslo. De siste årene har jeg jobbet på restauranter og hoteller i Hamar, Lillehammer og Gjøvik, jeg har jobbet på Skibladner og senest var jeg kokk på Hamarstua.

Nå tar han steget opp og blir kjøkkensjef.

– Veldig spennende og et morsomt sted å jobbe. Jeg har jobbet på Basarene tidligere. Da jeg fikk tilbudet måtte jeg bare slå til! Stedet er helt unikt og lokker til seg alle mulige gjester, sier Tran entusiastisk.

Han er bare 29 år, men viste en så stor iver etter å få jobben at styreleder hos Basarene, Tor Rullestad, og de andre medeierne i restauranten bare måtte ansette han.

– Ikke bare er han en herlig fyr, men han har også mange spennende tanker rundt det å drive restaurant. I tillegg til at han er utrolig dyktig i matlaging og i det å komponere retter. Han bare måtte få en sjanse, sier Rullestad.

– Hva blir din signatur, Tran?

– Jeg liker å kombinere smaker som er litt annerledes. Kombinere kaldt og varmt på tallerkenen og by på smaker som overrasker. Jeg har lyst på å utfordre smaksløkene til gjestene, og la de ta noen steg ut i det ukjente, sier Tran og smiler.