Gå til sidens hovedinnhold

NISO: – Permitterte spillere er IKKE fristilt, men klubbene blir ekstra sårbare

Artikkelen er over 1 år gammel

Flere klubber og idrettslag velger nå å sende ut varsel om permitteringer eller å permittere sine spillere. Mange lurer på om det betyr at spillerne er fristilt fra sine kontrakter og kan signere for nye klubber. – Nei, svarer spillerorganisasjonen NISO.

Advokat Eirik Monsen i spillerorganisasjonen NISO (Norske Idrettsutøveres Sentralorganisasjon) sier til Østlendingen at permitterte spillere IKKE er fristilt fra sine kontrakter, men at permitteringsreglene gir dem mulighet til å avslutte arbeidsforholdet med 14 dagers oppsigelsesfrist.

– Det er med på å gjøre en allerede uoversiktlig situasjon enda mer uoversiktlig. Det er også problematisk for klubbene, fordi de løper en betydelig risiko for at spillere kan si opp – og det gjør dem svært sårbare, påpeker Monsen.

Advokaten melder om en flom av henvendelser gjennom helgen, der mange uttrykker bekymring for sin arbeidssituasjon.

– Situasjonen endrer seg stadig, og vi forsøker så godt vi kan å bistå alle som har spørsmål. Samtidig er det som sagt utfordrende at ting er i stadig endring, og vi må ta høyde for at regelverket kan endre seg nærmest fra dag til dag, sier Monsen, som likevel fikk en oppløftende nyhet da regjeringen la fram sin ferskeste krisepakke for økonomien mandag formiddag.

Der går det blant annet fram at arbeidstakere får full lønn (inntil 6G) i minimum 20 dager fra permittering. Staten dekker fra dag 3 til 20. Dette er en midlertidig ordning inntil videre. Endringen trer i kraft umiddelbart og utbetalingene skjer så raskt NAV får på plass en teknisk løsning.

Inntektsgrensen for å ha rett på dagpenger reduseres også til 0,75 G.

– Dette var oppløftende nyheter, sier Monsen til Østlendingen og legger til:

– Den tidligere grensen var satt til 1,5 G, og mange av spillerne vi i NISO representerer oppfyller ikke dette kravet. Det er heldigvis ikke så mange som ligger under 0,75 G, så det er et stort skritt i riktig retning. Det samme gjelder også økningen i antall dager med full lønn fra 15 til 20, sier Monsen.

Les også

Samtlige Sundet-spillere permittert: – Det er krisetilstand

Kommentarer til denne saken