Gå til sidens hovedinnhold

NM-gull til Falla og Elverum-klubb

Etter en kronglete sesong viser Maiken Caspersen Falla stadig bedre form fram mot VM. I ski-NM lørdag spurtslo hun Anna Svendsen og sikret seg kongepokalen.

– Det er stort. Jeg har tatt noen NM-gull, men jeg har ikke tatt kongepokal før, sa Falla til NRK etter løpet.

Med sin sjette seier passerte hun også Marit Bjørgen som mestvinnende i sprint i NM.

Falla har hatt en tøff start på sesongen, og hun fortalte til NRK at hun i desember måtte avbryte det som skulle være en to timers løpetur etter halvtimen.

– Det har vært ganske tungt. Det slo meg i går, den stigningen jeg har hatt den siste måneden. Jeg håper det fortsetter i denne retningen. Jeg føler jeg fortsatt har mye å gå på, sa Falla.

Svendsen viser form

I finalen prøvde Falla seg først med et kraftig rykk i den siste seige stigningen. Luka ble derimot ikke stor nok, og Svendsen kunne passere i den siste svingen før mål. I spurten var det likevel Falla som var sterkest.

I likhet med Falla fortsetter Svendsen å vise form etter jul. På Lygna forrige helg var hun best av samtlige. Der ble Falla nummer fire.

– Jeg er veldig fornøyd. Jeg følte meg pigg. Det er mange sterke løpere, så jeg tar det ikke for gitt å komme til finalen. Jeg er fornøyd med å være å utfordre Falla. Jeg har jobbet mye med stakingen og treffer bra, men hun er sterkere, sa Svendsen til NRK etter løpet.

Skistad røk ut

Tiril Udnes Weng endte på 3.-plass etter å ha vunnet både prolog, kvart- og semifinale. I prologen vant hun 48 hundredels sekund foran Falla, med Svendsen hundredelen bak.

Mathilde Myhrvold, Lotta Udnes Weng og Ane Appelkvist Stenseth fulgte på plassene bak i finalen.

Mens alle de virkelige VM-kandidatene tok seg greit til semifinale, gikk alt håp om en VM-plass ut for Kristine Stavaas Skistad. Hun røk ut i kvartfinalen, og var langt bak den pallplassen hun trolig hadde trengt for å være med i diskusjonen om en tysklandstur.

Heidi Weng, som kunne utfordret en VM-plass på sprint, så sprek ut i kvartfinalen, men et dårlig sporvalg i semifinalen ødela. Weng har ikke hatt for vane å prestere i sprint de siste årene, men fikk med seg en finaleplass under Ski Tour 2020 i nettopp Granåsen i fjor.

Kommentarer til denne saken