For høstens politiske hendelser i Våler ligger det mange muligheter til godt revystoff

– Jeg tror at mange synes det er artig at vi ser på lokalsamfunnet med et skråblikk og bidrar til å skape latter og glede i den mørkeste tida på året. Og det er ikke til å komme bort ifra at det er mange politiske hendelser å spille på denne gangen. Vi ønsker ikke å være slemme, men forsøker å lage humor med glimt i øyet.

– Publikum elsker at bygdas egne politikere blir harselert litt med. For oss som står på scenen og gir liv til karakterer, gir det hele en god mestringsfølelse, og dessuten er det jo veldig gøy, sier Henning Myrer som sammen med Kjell Erik Rostille og Hilde Kragebøl trekker i trådene.

Tradisjon

Myrer føler at man har etablert et eget og selvstendig revymiljø der en årlig revy er blitt en tradisjon. Man er stolt av det.

– Vi registrerer at andre revyer har problemer med å holde det gående. Vår styrke er at vi tør spille på oss selv og våre egne lyter og karakterer. Vi er en humørfylt gjeng som stoler på våre medspillere og tør slippe oss løs på scenen. Vårt aller sterkeste kort er nok at vi gjør absolutt alt selv. Det vi savner er et fast tilholdssted. I løpet av høsten har vi vært fire forskjellige øvingslokaler. Det funker, men det er ikke ideelt. Men med god hjelp fra kommunen går det seg likevel til, og takk for det, sier Henning Myrer.

Aktørene har stor lyst til å bli enda bedre. Foran denne premieren, torsdag 21. november, har man leid inn faglig instruktørhjelp fra Taeterorganisasjonen «Frilynt Norge.»

11 på scenen

To nye ansikter er å se på scenen i årets revy. Eileen Finstad er tilbake etter et års pause, og Ida Brandsrød er kommet inn som et friskt pust i gjengen. Hun både danser og synger og er en god skuespiller, sier Myrer.

Det er 11 personer på scenen i løpet av revyen. Sangnumrene er framtredende også denne gangen. Flere av dem er kortreiste med både tekst og melodi skrevet av Kjell Erik Rostille. Men man bruker også kjente melodier med egne tekster. De tekstene er det også trioen Kjell Erik Rostille, Henning Myrer og Hilde Kragebøl som står for.

Kostymer er hentet inn, lånes eller laget av aktørene selv.