Det er Livestock glade for. Sammen sitter de på forskjellige erfaringer de drar nytte av.

– Samarbeidet gir festivalen en større musikalsk bredde – festivalstemning med ørebalsam blir det i alle fall, sier bookingsjef i Livestock, Ola Brandsnes Vårtun i en pressemelding.

Jazzklubben stiller med to ulike konserter under årets festival. Den ene er med bandet Mall Girl som har utspring fra Norges musikkhøgskole. Den andre konserten er en solokonsert med tynsetingen Ellen Brekken på bass.

– Vårt program vil definitivt vise en større bredde i programmet til Livestock, og vi satser på både feelgood- og gåsehudfaktor på våre konserter, understreker Eirin Lien, leder i Tynset jazzklubb.

Jazz kan være så mangt

– For jazzklubben sin del handler det om å kunne nå ut til et litt yngre publikum, at vi kan vise at jazz og beslektet musikk kan være så mangt, og at man kan få utrolig mye fin musikk med på kjøpet hvis man utvider horisonten sin litt, kommenterer Lien.

Grensene mellom forskjellige sjangre er på vei til å viskes ut og at dagens unge musikere henter inspirasjon fra et hav av forskjellige inspirasjonskilder.

– Det tror vi det blir kul musikk av, og Mall Girl er et eksempel på dette, sier Ellen Brekken, bookingansvarlig i Tynset jazzklubb. – Livestock når ut til et stort publikum, og vi tar gjerne imot flere unge publikummere. I tillegg synes vi det viktig å støtte opp under andre arrangører i regionen. Livestock gjør en utrolig bra jobb for å lage gode opplevelser for folk, legger Brekken rosende til.

Om konsertene

Mall Girl er en del av bølgen som viser hvordan den unge generasjonen jazzmusikere også kan være i førersetet når det kommer til popmusikk. De spilte sin første konsert i februar 2018 og er allerede booket til festivaler sommeren 2018.

Mall Girl er en konseptuell utforskning av urban angst og post-internett trash-estetikk, kamuflert som et tilgjengelig popband med inspirasjon fra afrobeat så vel som new wave og noise. Bandet inneholder en klassisk rockebesetning med gitar (Iver Armand Tandsether), bass (Eskild Myrvoll), vokal (Bethany Forseth) og trommer (Veslemøy Narvesen), men lydbildet er allikevel komplekst og dras i forskjellige retninger basert på de ulike medlemmenes personlige referanser.

Bandet har blitt sammenliknet med band som Pom Poko og Broen, og spiller energiske konserter med fengende riff og melodier som publikum sent vil glemme, ifølge pressemeldingen.

Ellen Brekken er en bassist som er mye brukt i forskjellige band, i studio og på teater.

I Deep End står hun helt alene, som et one-woman-band, og er klar for å dykke ned i de ulike mulighetene bassene hennes har å by på, både melodisk, harmonisk, klanglig og groovemessig. Låtene har inspirasjon fra både jazz, folkemusikk, bluegrass og pop, og ikke minst får publikum høre tolkninger av kjente låter i versjoner publikum aldri har hørt før.

Deep End utnytter både den akustiske lyden i instrumentene og jobber i tillegg med loop station og ulike effektpedaler. Brekken slår med det et slag for de dype frekvensene og gir deg Deep End! Ellen Brekken spiller kontrabass, elbass, tuba og vokal.