Anmelder jeger for brudd på viltloven

Norges Miljøvernforbund har anmeldt jegeren som påskjøt en ulv i Stor-Elvdal søndag.

Norges Miljøvernforbund har anmeldt jegeren som påskjøt en ulv i Stor-Elvdal søndag. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Jegeren som skjøt ulven i Stor-Elvdal søndag ettermiddag, er av Norges Miljøvernforbund anmeldt til politiet. Forbundet mener jegeren er "skyte -og drapskåt".

DEL

Mandag leverte Norges Mijøvernforbund anmeldelsen til Hedmark poltidistriskt. 

Jegeren som skadeskjøt ulven søndag, er anmeldt for brudd på både viltloven og dyrevelferdsloven.

Jurist Jon Bakke, som leverte anmeldelsen på vegne av forbundet, mener jegeren virket "skyte -og drapskåt". Han mener det ikke ble tatt hensyn til at ulven ikke skulle blitt utsatt for unødige lidelser.

Han mener dette ble ignorert da ulven ble påskutt. Bakke har lagt ved en beskrivelse av hvordan forbundet mener episoden skjedde.

– Jegeren har så dårlige kvalifikasjoner at han ikke burde hatt rett til å drive lisensjakt på ulv overhode. Det antas at jegeren som skjøt ulven er registrert for å kunne drive lisensjakt på ulv. Skulle så ikke være tilfellet må dette betraktes som en særdeles skjerpende omstendighet, slår Bakke fast.

Det var søndag ulven ble påskutt i forbindelse med elgjakt i Stor-Elvdal. Det ble søkt etter ulven søndag ettermiddag. Jaktlaget og personell fra Statens naturoppsyn deltok i søket.

Det ble funnet blodspor, og jegern fulgte sporet en stund før det ble borte. Mandag kveld var ulven fortsatt ikke funnet.

Norsk Bonde -og Småbrukarlag mener miljøverndepartementet bryter rovviltforliket etter å ha stoppet lisensjakta på ulv

– Ei uke etter at lisensjakta på 12 ulver startet, stanser MD ulvejakta. Begrunnelsen er at departementet må behandle klagesakene på jaktlisensene først.

– Norge har siden 2010 oppfylt Stortingets mål om 3 helnorske ulveynglinger årlig i ulvesonen. Jaktlisensene på de tolv ulvene er gitt utenfor ulvesonen i områder som skal prioriteres for husdyrbeiting. Det er brudd på rovviltforliket dersom disse ulvene ikke blir fjernet, fastslår Merete Furuberg i en pressemelding.

En overprøving av rovviltnemndenes vedtak om lisensjakt på ulv er i strid med Stortingets enstemmige rovviltforlik som fremhever at den regionale rovviltforvaltningen må styrkes.

Sju av landets åtte regionale rovviltnemnder har gitt tillatelse til å felle ulv i vinter. Jakta begynte mandag 1, oktober og varer fram til 31. mars. De opprinnelige vedtakene fra rovviltnemndene ga til sammen fellingstillatelse på tolv ulver.

Artikkeltags