Bussruten Tynset- Trondheim tilbake

HÅPER PÅ OPPSLUTNING: Trafikksjef i Østerdal Billag, Trond Egil Kvisten, håper på god respons på ny bussrute til Trondheim.<I>Foto: Guril Bergersen</I>

HÅPER PÅ OPPSLUTNING: Trafikksjef i Østerdal Billag, Trond Egil Kvisten, håper på god respons på ny bussrute til Trondheim.<I>Foto: Guril Bergersen</I>

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

– Nå kan nordøsterdøler fint ta en dagstur til Trondheim, sier Kvisten i Østerdal Billag. Kollektivtilbudet fra Tynset og nordover har vært begrenset de siste årene, men bussruten er nå tilbake.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

– Det har lenge vært snakket om at kollektivtilbudet fra Nord-Østerdal og til Trondheim har vært for dårlig. Nå håper jeg publikum vil støtte opp om vårt nye tilbud, sier trafikksjef i Østerdal Billag, Trond Egil Kvisten.

Starter mandag

Østerdal Billag sammen med Hedmark Trafikk satser på ny bussrute fra mandag. Da kan man daglig, unntatt lørdag, kjøre bussen fra Tynset til Trondheim med start kvart på åtte og ankomst klokken kvart på 11. Søndag vil bussen gå på ettermiddagen.
Bussen vil kjøre rv. 3 over Kvikne, og tilbudet vil også gi kviknedøler ett bredere busstilbud.
– Det blir ingen lokaltrafikk etter kryssing av fylkesgrensa, opplyser Kvisten.

Sluttet i 2005

Bussen gikk daglig fra Folldal til Trondheim fram til 2005. Da ble tilbudet redusert til tre dager i uka, som varte i ett og ett halvt år. Siden da har det gått buss to dager i uka, fredag og søndag, for å frakte pendlere. I dette tilbudet har bussen returnert med en gang. Nå har man nesten seks timer i Trondheim til disposisjon før bussen returnerer klokken halv fem.
– Det er mange som har legeundersøkelser eller ønsker en handletur, opplyser Kvisten.
Tilbudet korresponderer med lokaltrafikk fra alle kommuner i Nord-Østerdal. Ruten vil bli markedsført både som en del av tilbudet til Østerdalsekspressen og Hedmark Trafikk.
– Internettbestilling vil være fullt mulig, sier Kvisten.
Ruten har blitt opprettet med midler fra fylkeskommunen.
Togtilbudet på strekningen mellom Tynset og Trondheim er ikke tilrettelagt for dagsturer.
Samtidig som det opprettes en ny bussrute til Trondheim, vil nibussen fra Tynset til Elverum bli lagt ned.

Artikkeltags