Gå til sidens hovedinnhold

Lover ekte eksplosjoner på scena

Teater i Fjellregionen lover flammer, høye smell og et fargerik show:

Artikkelen er over 5 år gammel

Teater i Fjellregionen lover flammer, høye smell og et fargerik show når de setter opp sin største forestilling siden Gruva.

Ttrafo- Teater i Fjellregionen lover en helt spesiell opplevelse for publikum under premieren på stykket «Fyrverkerimakerens datter» torsdag 21. april i tillegg til forestillinger fredag 22. og lørdag 23. og skoleforestilling.

–Vi har en ambisjon om at når folk sitter på slutten så skal de tenke at noe sånt har vi aldri sett før, sier daglig leder ved Trafo, Betine Fiskaa Johannessen.

Hun og innleide Siri Beate Fossum har ansvar for oppsetningen. Begge tror det blir en fantastisk forestilling på alle måter, men det som skiller denne forestillingen fra andre, og i hvert fall alle som er satt opp i Tynset, er mengden flammer og eksplosjoner. De kunne løst det med lyd- og lyseffekter, men det var ikke bra nok.

– Det er en del pyroteknikk, sier Fossum.

– Når det faktisk smeller på en scene så er det ..., begynner Fiskaa Johannessen.

– Kult!, bryter Fossum inn.

De skryter også av selve stykket som er storslagent og fargerikt med flere dansenumre.

Godordene hagler også over alle medvirkende. Tiril Ramberg (13) fra Tynset og Philip Døhl (17) fra Røros har hovedrollene som bærer forestillingen

– Det er ungdommer som kommer til å imponere, sier Fossum.

I tillegg er det 12 andre skuespillerne med større roller, fem statister, seks dansere, Hans Fredrik Jacobsen som skal lage musikk og spille og to som har ansvaret for pyroteknikken.

Stykket er basert på en bok av Philip Pullman og er kun er satt opp én gang før i Norge. I et navnløst land i den fjerne Østen legger Lila, fyrverkerimakerens datter, ut på et farefullt eventyr for å finne hemmeligheten som kan gjøre henne til en ordentlig fyrverkerimaker.

Kommentarer til denne saken