– Det er noen som før kjørt seg litt. Det er det, sier regissør Embret Nordseth når vi møter 10 av de 13 i ensemblet på øving en tirsdag kveld.

– Vil folk bli omtalt i en slik revy?

– Ja det er faktisk noen som synes det er stas. Og det er jo ikke så rart; vi er jo ikke slemme.

I 2015 var det revy med stor suksess, mens det i 2016 var et hull i Mart’nsprogrammet der revyen har brukt å være.

– Ja, men i år blir det. Vi har hørt at det var et savn i fjor, men nå blir det revy igjen sier Nordseth og Hege Fossum henger seg på.

– Det er mange som har sagt at de savnet revyen i fjor.

I år har revyen fått navnet «Bot og god bedring».

- Ikke spør hvorfor, det gir seg selv når man ser forestillingen. Det vi kan si om revyen er at den handler om lokale ting, folk, hendelser som vi tuller med. Alle sketsjene og sangene har lokal forankring, forteller Nordseth.

Han og de andre har stor tro på materialet de skal presentere tynsetpublikumet over tre forestillinger under TynsetMart’n.

– Vi synes det er kjempemorsomt, men akkurat nå er vi litt slitne etter mye øving så det kan skyldes det altså.

Det er Nordseth som står bak tekstene til sketsjene mens Vidar Negård og Arne Noreng har bidratt på sangene.

– Vi har tre ting som går igjen igjennom revyen, det er Gammel-gutta, Knut Arild Hareide og Øvre Haverslien-mannen. Og så er det en rød tråd gjennom hele forestillingen, men skal man få med seg den så må man virkelig konsentrere seg, forteller Nordseth.

For å få til en god revy trengs det gode skuespillere, og årets revy er preget av akkurat det, og at det er mange debutanter.

– Ja det må vi få med. Det er mange unge skuespillere med, og hele seks debutanter. Det er vi veldig glad for, avslutter regissøren før øvingen starter på igjen.

– Brødrene Hektoen ..., er det siste journalisten hører døra smekker igjen.