Ifølge Harald Svergja, styreleder i Kvikne løypelag, vil løypene på Kvikne-sida bli kjørt opp i løpet av tirsdagen. Det er meldt strålende sol og minusgrader i hele Nord-Østerdal i påska. Det finnes altså ingen unnskyldninger for ikke å få den perfekte skitur.

Ingen koordinering

Traseen går gjennom områdene til tre forskjellige løype- og turlag: Kvikne løypelag, Nytrøa løypelag og Savalen turlag. Ifølge Olav Moen, løypekjører for Kvikne løypelag, er det ikke noe formelt samarbeid.

– Vi har pratet sammen om traseen, men det er ikke noe vi har samarbeidet om, sier Moen.

Femundløpet skal ha noe av æren for at løypa kom i stand.

– Løypa mellom Kvikne og Savalen har blitt veldig mye brukt og vi har fått mye skryt for den. Det er spesielt etter at vi knyttet oss til traseen Femundløpet går i at bruken har økt, forteller Moen.

Løypa går mye i overgangen mellom fjell og skog, omtrent på samme høye over lange strekk. Det gjør den lettgått, samtidig som den inneholder utfordringer for den som er på utkikk etter slikt.

– Det er mange avstikkere for dem som vil høyere til fjells, så løypa passer alle. Det er absolutt en anbefalt tur i påska, sier Moen.

Nytråkka til påske

På skisporet.no kan du se hvilke løyper som til enhver tid har blitt kjørt opp. Det kan lønne seg å ta en kikk der før du legger i vei, for løypetraseen er lang, og inneholder både veikryssinger og mange avstikkere.

– Totalt har vi 180 kilometer med løyper, forteller Svergja.

Ifølge han kan du gå helt fra Ulset, via Nappsjøene, til Savalen. Alle løypene til Kvikne løypelag blir kjørt opp i påska.

– Vi har hatt tekniske problemer med løypemaskinen, så vi har ikke fått kjørt noe de siste ukene, men i morgen skal alt kjøres opp, sier Svergja.

Det betyr friske løyper fra og med mandag ettermiddag.

– Det er meldt strålende sol og minusgrader hele påska, så vi satser på at skiløypene holder hele perioden.

Ifølge skisporet.no er har løypene til Nytrøa løypelag og Savalen turlag allerede blitt kjørt opp slik at disse er klare for påsketuristene.