– Det er klart at plasseringen er en utfordring for meg. Dette er ikke stedet for vindusshopping, ler Torgunn Øyen.

Hun er fra Rendalen, har bosatt seg på Telneset på Tynset og har siden 4. mai drevet butikken «Nytt, Blått og Gammelt» på Plassen industriområde.

Nettopp på grunn av den litt usentrale plasseringen må hun legge mye sjel og ettertanke i hva butikken skal inneholde, og hvilken profil hun ønsker.

– Dette er en butikk som kundene må ønske å oppsøke. Det skal være en opplevelse å komme hit, sier hun, og viser rundt mellom rosebusker, stauder, hagemøbler, interiørartikler, dekketøy, håndblåst glass og keramikk, for å nevne noe.

Noen å dele tankene med

Drømmen om egen butikk har hun hatt lenge, men det var først da hun ble arbeidsledig for et år tilbake at hun følte hun fikk det puffet hun trengte for å våge å satse på egen bedrift.

– Jeg var kommet langt i prosessen da jeg ble introdusert for Kvinnovasjon i Fjellregionen. Jeg bestemte meg for å se om prosjektet kunne hjelpe meg videre, og ble med på oppstartsmøtet i mars. Det har jeg ikke angret på, sier Øyen.

Hun er nå med i ei gruppe som får ekstra veiledning, og sier møtene hjelper henne med å få klarhet i tankene for drift framover.

– Det at andre stiller spørsmål om det jeg går og tenker hjelper meg å sortere hva som er rett å gjøre nå, og hva jeg kan vente med. Dessuten bygger jeg nettverk. I Kvinnovasjon treffer jeg kontakter jeg ikke ville ha møtt ellers, sier hun.

Øyen har hatt et ønske om å få produsert eget garn for regionen, og nå kan det kanskje bli en realitet.

– Jeg vil lage garn, men har ikke sauer. Gjennom Kvinnovasjon treffer jeg damene i Håndlaget på Kvikne, og plutselig åpner det seg kanskje en mulighet for å få det til, sier hun.

Tusen ideer

Hvis en skal leve av å drive butikk på Plassen industriområde kan det være greit å ha flere bein å stå på, mener Øyen.

– Snart får jeg inn en kolleksjon med klær. Da kan kundene komme hit og prøve, finne sin stil og sin størrelse, og så bestiller vi til hver enkelt. Det samarbeider jeg med Kirsti Dølhaug Reinertsen om. Felleskjøpet og jeg har også et vinn-vinn-samarbeid, der jeg stiller ut deres hage- og interiørartikler. Dessuten drømmer jeg om å investere i egen strikkemaskin, så jeg kan produsere varer i stille perioder, sier hun.