– Verdige vinnere av den første landbruksprisen er Marit Mjøen Solem og Arnstein Solem på gården Storeng Søndre på Kvikne. De fører tradisjon og kunnskap fra Kåre og Anne Kristine videre og med god hjelp og støtte fra en fremdeles aktiv foreldregenerasjon, smilte Roar Hokstad i Sparebanken Hedmark og ga ekteparet en sjekk på 5.000 kroner, diplom og blomster.

– Det er kjempestas og veldig overraskende, smilte ekteparet. Bondelagene i Tynset, Tylldalen og Kvikne gikk enstemmig inn for at prisen skulle gå til paret fordi de viser framtidstro i primærnæringen gjennom bygging av nytt sauefjøs med webkamera for bruk i lammingen og utviklingen og promoteringen av GPS-bjeller gjennom selskapet Findmysheep som har vært utprøvd i tre sesonger.

Snaue 2.000 nordøsterdøler fant vegen til Museumsparken i finværet, noe en kan si er publikumsrekord.

Her var utstillere og salgsboder innen mat og husflid, gamle biler, gamle og nye traktorer, firehjulinger og landbrukstøy, hest, sauer, flere storferaser, høner, griser, ei geit, visning av forskjellige hunderaser, dans ved leikarringen Vrangsnuen til akkompagnement av spellemannslaget, tresking av korn og kalvemønstring, for å nevne noe.

Flere-og-tjue unger viste fram 17 kalver. Alle fikk sløyfe til kalven, diplom og kopp.

– Dere er gørflinke, roste produksjonsveileder Per Erik Oldertrøen de unge landbruksinteresserte til applaus fra publikum.

– Det er dette som er skikkelig mart’n, sier Stein Tronsvang der han står i livlig passiar med kjentfolk som gir sine samtykkende smil og nikk. Unger løper omkring. Her er det masse å se og oppleve, og mange kommer tilbake år etter år.