Finn skatten med GPS’en

NYSGJERRIG: Gro Eirin Kletten Svee (9) (til høyre) og Erling Rønning Nytrøen (8) går begge i tredje trinn ved Tynset barneskole. De synes det ser spennende ut å lete etter skatter med GPS. Til venstre: Gunn Torill Ryen, Barnas Turlag Tynset. Foto: karin Tørklep Sletten

NYSGJERRIG: Gro Eirin Kletten Svee (9) (til høyre) og Erling Rønning Nytrøen (8) går begge i tredje trinn ved Tynset barneskole. De synes det ser spennende ut å lete etter skatter med GPS. Til venstre: Gunn Torill Ryen, Barnas Turlag Tynset. Foto: karin Tørklep Sletten Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Aldri hørt om geocaching? Ta med ungene og møt opp ved ungdomsskolen på Tynset i ettermiddag, så vil Barnas Turlag på Tynset vise deg hvordan du finner gjemte skatter med GPS.

DEL

Rundt omkring i nærmiljøet på Tynset er det gjemt flere skatter i små bokser. Det kan være viskelær, tyggis, blyanter eller kanskje en liten ting som har reist fra boks til boks nesten jorda rundt.

– I dag introduserer vi skattejakten geocaching, begynner med en opplæringsdel, og så starter letingen etter boksene, sier Gunn Torill Ryen og Ellen Rogne Bondø i Barnas Turlag på Tynset.

Arrangementet er myntet på barn fra åtteårsalderen og oppover, i følge med voksne.

– Det er fint om de som har mulighet til det tar med seg egen GPS, og gjerne også en bærbar pc, sier Ryen og Rogne Bondø.

Det er gjemt over 3.300 skatter rundt omkring i Norge, og til sammen 1.731.615 skatter verden rundt. Ved hjelp av GPS-mottaker og internett skal du finne disse turboksene. Geocaching driver du med i ditt eget tempo, alene eller sammen med familie og venner.

Artikkeltags