Ekteparet Tore og Ellen Øien Fevik har de siste 40 årene drevet hotellet på Åkrestrømmen, etter at Ellen tok over driften fra sin far.

Han startet det hele i 1952 med en liten kafé, og etter hvert ble det også overnatting. Nå drives hotellet med overskudd og omsetter for vel 5 millioner kroner årlig.

Se bilder fra Øiseth Hotell

– Det er virkelig vemodig å skulle selge, men når vi ikke har noen etter oss som vil drive hotellet har vi ikke noe valg, sier Ellen Øien Fevik. Hun og mannen er begge i 60-årene, og de ønsker begge å kunne bruke mer tid sammen med sønnen og barnebarna som bor lenger sør.

– Det å drive her blir en livsstil. Det er klart det har vært mye arbeid, men også mye moro, sier Øien Fevik.

De har selv bodd i en leilighet i 2.-etasjen på hotellet, en leilighet hvor de nye driverne også kan bo.

Selger Helge Hartz mener det er mulig å oppnå opp mot 7 millioner kroner for hotellet.

– Tallene for flere år tilbake viser at det går an å drive dette hotellet med overskudd. Jeg tror hotellet kunne passe bra for en familie som ønsker å drive dette som et familiehotell, sier Hartz, som påpeker at hotellet er det eneste som finnes i den langstrakte kommunen.

– Sentralt er det også midt imellom Trondheim og Oslo, med tre timer i hver retning, sier han.

Hotellet er bygd ut gjennom fem byggetrinn og favner nå 26 hotellrom. I 2012 hadde hotellet en omsetning på 5,4 millioner kroner og et overskudd på 1,4 millioner kroner, mens fjoråret endte med en omsetning på 4,9 millioner kroner og et overskudd på vel 600.000 kroner.

Rendalen Øiseth Hotell markedsføres som stedet der både elver og mennesker møtes, sentralt på Åkrestrømmen med både badeplass og fiskemuligheter et steinkast unna.

Se bilder fra Øiseth Hotell