Store verdier kan ha gått tapt i brannen

Forretningsbygget står i full fyr på Tynset industriområde.

Forretningsbygget står i full fyr på Tynset industriområde. Foto:

Av , og
Artikkelen er over 7 år gammel

Et bygg på Tynset industriområde begynte å brenne søndag morgen. – Dette er en vanskelig brann å håndtere, sier Geir Arne Grafsrønningen i Midt-Hedmark Brannvesen. Utover formiddagen ble folk i Tynset anmodet om å holde seg innendørs på grunn av fare giftlekkasje.

DEL

Bygget som huser blant annet to bilforretninger begynte å brenne litt over 06.00.

Og en stund senere stod bygget i full fyr. Brannmannskaper fra Tynset, Alvdal og Tolga rykket ut til brannen.

Politiet ba etterhvert folk i Tynset sentrum om å holde seg innendørs på grunn av fare for lekkasje av giftig gass som kan ha lekket ut fra gassbeholdere. Flere av dem skal ha eksplodert på grunn av den intense varmen.

Operasjonsleder Trond Langeland Sulen ved Hedmark politidistrikt rådet folk til å holde seg innendørs og lukke vinduene.

Søndag ettermiddag ble det drevet etterslokking på stedet.

– Det er mindre røyk fra stedet nå. Eksplosjonsfaren er ikke over på grunn av at brannvesenet ikke kommer til stedene der gassflaskene befinner seg. Området blir av den grunn avsperret i 24 timer. Det er ikke lenger farlig å oppholde seg utendørs. Det er ikke lenger farlig gass røyk utenfor det avsperrede området, opplyste operasjonsleder ved Hedmark politidistrikt, Trond Sulen.

Les også: Politiloggen søndag 12. august

– Store deler av Tynset sentrum er røyklagt, og det brenner fremdeles i bygget, sier nettredaktør i Østlendingen, Jan Morten Frengstad.

Han var i nærheten av brannen søndag formiddag.

Mali Hagen Røe ved Østlendingens Tynset-kontor fortalt at hele sentrum er berørt av storbrannen.

– Det lukter røyk over hele Tynset, og det er utrolig mye folk ute for å se på det som skjer. Et større område rundt industriområdet er nå sperret av, sa Hagen Røe. 

Røyken hang over Tynset på formiddagen. Blant annet måtte Tynset-damenes hjemmekamp mot Hødd flyttes til Alvdal. Det var ikke forsvarlig å spille kamp under slike forhold.

Tidligere på dagen ble det jobbet på spreng med å redde verdier.

Rett før kl. 08.00 jobbet brannvesenet med å få fjernet biler. Problemet var å få tak i nøkler til bilene.

Alt tilgjengelig brannmannskap i området var på stedet. Og det var ingen lett oppgave for brannmannskapene.

– Det er et industribygg og det er alltid vanskelig. Det er gassbeholdere og et lager for dekk i bygget. Det er en stor utfordring, sa Geir Arne Grafsrønningen ved operasjonssentralen i Midt-Hedmark Brannvesen til Østlendingen.

Ingen etasjer skiller det 250 meter lange bygget. Dermed fikk brannen spre seg raskt.

Bygget huser  firmaene Brødrene Harsjøen, Bademiljø, Mila Bil og Holmen motorservice. Verdier for mange millioner kan være tapt i brannen.

Det ligger mange firmaer på industriområdet. Blant annet Østerdal Billag, Norex og Daldata. Østerdal Billag skal ha fått flyttet alle sine busser i sikkerhet. Men brannen spredte seg ikke til disse firmaene.

Ingen personer skal ha kommet til skade. Brannårsaken er foreløpig ukjent.

Vet du noe om brannen?

SMS & MMS: send TIPSØ til 2097

Artikkeltags