– Skrekkblandet fryd

NY ORDFØRER: Egil Eide blir Folldals nye ordfører. Han går til jobben med skrekkblandet fryd, men tror det blir spennende.

NY ORDFØRER: Egil Eide blir Folldals nye ordfører. Han går til jobben med skrekkblandet fryd, men tror det blir spennende. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Senterpartiets Egil Eide blir nyordfører i Folldal, mens SVs Ståle Støen blir varaordfører.

DEL

Det ble bestemt i et møte mellom de to partiene fredag kveld. Nå skal de bruke dagen framover til å diskutere nærmere den politiske plattformen de skal styre etter.

Del på Facebook

Fordelte posisjoner

Fredagen ble brukt til å fordele de viktigste politiske posisjonene.

Det betyr altså at Senterpartiet får ordføreren, Egil Eide, mens SV får varaordføreren, Ståle Støen. Støen blir en av fem i formannskap, mens Senterpartiet får to.

Senterpartiet skal ha lederen i forvaltningsstyret, et utvalg som har betydelig makt i Folldal. Dette utvalget har saker som går på plan- og landbruk. SV får nestlederen i forvaltningsstyret. Arbeiderpartiet tilbys ledervervet i driftsstyret. Senterpartiet skal ha ledervervet i Fjellstyret og SV nestledervervet.
Endelig får Arbeiderpartiet tilbud om ledervervet i kontrollutvalget.

Folldølene vil ha endring

Egil Eide ser fram til å bli ordfører i Folldal.

– Jeg skjønte at vi ville gjøre et godt valg. Det var på bakgrunn av tilbakemeldingene jeg fikk blant folk. De ville ha noe nytt, men det var ikke før valgkvelden at jeg skjønte det gikk mot ordførerposisjon. Det var nok litt i overkant av forventningene. Dette blir spennende, og det er med skrekkblandet fryd jeg går til jobben som ordfører, sier Egil Eide.

Senterpartiet hadde møte internt torsdag kveld, og det var klar melding på at de skulle gå til møtet med SV fredag kveld med tanke på samarbeid.

Uavklart i Tynset

Forhandlingene i Tynset er ennå ikke avklart. Valgvinner Bersvend Salbu og SV har ikke bestemt seg for hvor ferden går. De har i hvert fall ikke pekt ut offentlig om de går til Arbeiderpartiet eller Senterpartiet.
Lederen i Tynset SV, Dagfinn Hokstad, konstaterer at det ikke er aktuelt å gå til Høyre for å forhandle om flertall. Men han vil ikke si hvilke gruppering de sikter seg mot.

Fredag hadde de et nytt møte internt i partiet om strategien framover. Det kan bli en løsning i løpet av helga.
Fredag kom det inn meldinger til redaksjonen om at Venstres Christian Fr. Steenland jobbet hardt for å skape et flertall utenom SV. Dette føler verken Bersvend Salbu eller Dagfinn Hokstad i SV som noen reell trussel.

Artikkeltags