Gå til sidens hovedinnhold

Starter sorg-gruppe

Artikkelen er over 9 år gammel

Denne vinteren inviteres voksne i Nord-Østerdal som har behov for det, til sorggruppe. Det er Tynset kirkekontor, ved prest og diakon, som står bak tilbudet.

– De som er med i sorggruppe er personer som har mistet en nær pårørende. Dødsfallet behøver ikke å ha skjedd nylig, det er fint med deltakere som er i forskjellige faser av sorgprosessen, forteller diakon i Tynset, Marianne Konow.


Sammen med sokneprest Anne Inger Lunner ønsker Tynset kirkekontor å gi et tilbud om sorggruppe for voksne i Nord-Østerdal, og det er meningen å starte opp rundt uke 39/40.

– Gruppa vil ha inntil åtte deltakere, sier Konow.

Informasjonskveld

For alle som er interesserte i tilbudet inviteres det til en uforpliktende informasjonskveld i peisestua på dagenheten ved Distriktspsykiatrisk poliklinikk (DPS) på Tynset onsdag kveld 14. september.

– Psykiatrisk sykepleier Reidun Kirkbakk vil være med på dette møtet for å fortelle litt om sine egne erfaringer med sorggrupper. Hun har ledet slike grupper tidligere, sier diakon Konow.

Det er diakonen og soknepresten som kommer til å lede gruppa, og de vil på dette møtet komme med praktisk informasjon.

– Det blir også selvfølgelig bli mulighet for å stille spørsmål, sier hun.

Ikke terapi

Gruppelederne og deltakerne i sorggruppa har taushetsplikt.

– Vi er enig om at det som sies i gruppa ikke skal komme videre. Gruppesamværene er heller ikke terapi eller behandling. Vi er opptatt av at hver enkelt deltaker skal føle gruppa som et fristed for sin sorg, sine tanker og sine følelser, sier Konow.
Kirkekontoret legger derfor stor vekt på å være med på å skape en trygg og god atmosfære med tid for den enkelte til å fortelle om sin sorg i fellesskap med andre som har opplevd det samme.
– Det er derfor tillat både å tie og å tale. Vi gir sorgen rom, og alminneliggjør følelsene og sorgprosessen, sier hun.

Månedlige møter

Dersom det melder seg nok deltakere til at sorggruppene kan starte opp, så er det meningen at gruppa skal møtes minimum en gang i måneden, fra september til juni.
De som er interessert i å være med i sorggruppe, kan enten henvende seg til sokneprest Anne Inger Lunner, til diakon Marianne Konow, eller møte opp på informasjonskvelden.