– Tar ikke gjenvalg

– Jeg har mange interesser jeg kommer til å engasjere meg i selv om jeg trekker meg fra politikken, sier Erling Aas-Eng.

– Jeg har mange interesser jeg kommer til å engasjere meg i selv om jeg trekker meg fra politikken, sier Erling Aas-Eng. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Ordfører Erling Aas-Eng ga i går valgkomiteen i Tolga Senterparti beskjed om at han trekker seg fra all politikk ved kommunevalget i 2011.

DEL

– Jeg har vært med i politikken siden slutten av 1980-tallet, og synes jeg har fått gjort og utrettet mye. Selv om jeg ikke stiller til gjenvalg har jeg mange andre interesser enn politikk som jeg kommer til å engasjere meg i, sier Aas-Eng.

Prioriterer gardsdriften

Tungen på vektskåla for at han sier stopp er den totale arbeidssituasjonen. Ordfører er en krevende jobb og ved gjenvalg må han tenke fem år framover.

– Den totale arbeidssituasjonen med nyorganisering av gardsdriften gjør at jeg må ta noen valg. Jeg har investert så mye at det er uaktuelt å stoppe der, sier Aas-Eng.

Fått utrettet mye

Det er ingen novise innen politikken som takker for seg om et drøyt år. Aas-Eng har sittet i sentralstyret for Senterungdommen, vært nestleder i Hedmark Nei til EU, vararepresentant til fylkestinget og ungdomskandidat til Stortinget. Siden 1995 har han vært representant for Senterpartiet i kommunestyret, hvorav den siste perioden som ordfører.

– I kommunepolitikken har vi fått gjennomført alt vi gikk til valg på for tre år siden. Vi har gjennomført et landbruksprosjekt som er unikt i nasjonal sammenheng, snart settes spaden i jorda for bygdeutviklingsprosjektet Bunova i Vingelen, og det treårige Flytt Hit-prosjektet i Nederland som avsluttes på nyåret har så langt resultert i 40 tilflyttere. Av en rekke viktige saker er det bare kraftutbyggingen i Tolga jeg ikke får være med på å sluttføre. Vi har drevet forhandlinger med partene og det er viktig at Tolga kommune kommer i en posisjon som er med på å sikre varige inntekter for kommunen, sier han.

Delt vervet med Aashaug

Aas-Eng har delt ordførerververvet i 80 prosent stilling med varaordfører og partikollega Ragnhild Aashaug (20 prosent). Modellen ble på forhånd dømt nord og ned, men ved å samarbeide godt har de gjort skeptikernes ord til skamme.

– Ragnhild Aashaug har bidratt til å gjøre Tolga kommune politisk aktivt. Dette er en modell jeg godt kan anbefale, sier Aas-Eng. Han benytter også anledningen til å skryte av det politiske samarbeidsklimaet i Fjellregionen.
 

Artikkeltags