Vibeke Grøtli Fossen (23) sikter mot stjernene

 OPP OG FRAM: – Jeg er villig til å jobbe steinhardt med spillejobber hver fredag og lørdag for å lykkes som artist. Barn og familie får vente, sier Vibeke Grøtli Fossen. Foto: Jon Iver Grue

OPP OG FRAM: – Jeg er villig til å jobbe steinhardt med spillejobber hver fredag og lørdag for å lykkes som artist. Barn og familie får vente, sier Vibeke Grøtli Fossen. Foto: Jon Iver Grue

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Tynset-jenta Vibeke Grøtli Fossen (23) spås en lysende karriere som countryartist av managementet TS Partner i Trondheim.

DEL

De har signert proffkontrakt på fem år som gir den talentfulle artisten muligheten til å spille inn plate.

– Den største drømmen min er å leve av musikk. Musikk har gått i arv i generasjoner i min familie, og nå skal jeg leve ut den samme drømmen som pappa og mamma, morfar og mormor hadde, stråler Vibeke.

Del på facebook

Les også: – Vibeke har det i blodet, Stolt pappa støtter Vibeke

Musikalsk beslektet

Pappaen er Vidar Fossen, og mammaen Halldis Grøtli. Morfaren var legendariske Kristoffer Grøtli, mens mormoren heter Astrid Kjerstad.

Alle som har tråkket danseskoene på lokalet i Nord-Østerdalen de siste 60-årene, skjønner med en gang at Vibeke er flasket opp med foreldre og besteforeldre i Kviknegutta. Bandet Kristoffer startet så tidlig som i 1947

 Musikk fra barnsben av
 

– Selv begynte jeg med musikk som veldig liten, da jeg måtte være med Kviknegutta på turné. Jeg var bare sju år da jeg første gang sto på en scene og sang «Leende Guldbruna Øgon». Etterpå kom folk bort til meg og sa jeg var veldig flink, smiler Vibeke.

Gjennom dansemusikken ligger countrysjangeren hjertet hennes veldig nært. Hun har allerede vært i Nidaros Studio i Trondheim og spilt inn en demolåt. Med på laget av proffe og rutinerte backingmusikere er vokalist og gitarist Torstein Flakne i Stage Dolls, og samboer og vokalist Børge Rømma i Too Fare Gone.

Synger på Kvikne-dialekt

Til sommeren blir det både plateinnspilling og omfattende turnévirksomhet med et band som skal settes sammen for Tynset-jenta. Plata vil bestå av noen coverlåter, men for det meste selvskrevne sanger og tekster.

– Jeg skriver mye om min egne følelser, ting jeg har opplevd og folk jeg har møtt. Mange vil nok kjenne seg igjen i sangene mine, og så synger jeg på dialekt. Å få fram Kvikne-dialekten er det viktigste for meg, sier hun.

Litt Shania Twain

Vibeke sammenlikner musikken sin med den Inger Lise Rypdal og Lotta Engberg er kjent for. Samtidig er hun opptatt av at tonen i stemmen skal være røff og tøff. Litt som Tina Turner og Pink.

– Sjangermessig minner musikken min litt om countryrocken til Shania Twain, sier hun.

Skal jobbe steinhardt

For øyeblikket ser det rosenrødt ut for Vibeke. Likevel har hun begge beina stødig plantet på jorda, og er forberedt på nedturer og at ikke alt går som planlagt. – Men jeg vet at jeg har de beste folkene i bransjen med meg, og er villig til å stå på med spillerjobber hver fredag og lørdag for å lykkes.
 

Del på facebook

Artikkeltags