Tobias (9) besteg "Harpa" på Os

TIL TOPPS: Tobias Vintervold kom seg nesten ut på spissen av Harpa på Os. Kun litt for lang avstand mellom takene gjorde at han ikke kom seg helt til topp. Han tok seg tid til å se seg litt omkring mens han først var der oppe.

TIL TOPPS: Tobias Vintervold kom seg nesten ut på spissen av Harpa på Os. Kun litt for lang avstand mellom takene gjorde at han ikke kom seg helt til topp. Han tok seg tid til å se seg litt omkring mens han først var der oppe. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Onsdag arrangerte BaseCamp Os multisportkonkurranse for lag i Os sentrum. Der måtte Tobias Vintervold og faren Andreas Vintervold - og de andre deltakerne - bestige Harpa på Os.

DEL

– Je e helt skjelven, sa far Andreas da han kom ned igjen fra toppen av Harpa som rager godt og vel 15 meter over bakken.

– Kjenn, je e helt klam på hendene, fortsatte han mens han rakte fram hendene til samboeren.

For sønnen Tobias, som tydeligvis er vant med å klatre, gikk det betydelig enklere. Det var først helt på toppen at han fikk problemer.

– Nei, nå har jeg lyst til å ned igjen, sa han rolig og behersket før han begynte nedstigningen.

Problemet var ikke frykten for høyden, men at takene var litt for lagt fra hverandre til at han rakk opp. Uansett fikk han full score fra arrangøren.

Langkonkurransen er et tilbud primært rettet mot familier som har tilknytning til kommunen, og er en del av den årvisse aktivitetsuka til Basecamp Os.

Den består av varierende aktiviteter som fjelltur til Sålekinna, barne- og ungdomsklatring, utendørsklatring, aktivitetsdag ved Langtjønna, siste reis ned Erlia og altså multisportkonkurranse for lag.

Totalt var det påmeldt sju lag med omkring 30 deltakere. Siden dette var et familiearrangement var det en del støttespillere med på de forskjellige postene.

Hvert lag fikk bryne seg på fem forskjellige poster og aktiviteter. Noen mindre krevende, som limerik-dikting, skyting med salongrifle og skudd mot mål med fotball. På sistnevnte post ble for øvrig hastigheten på ballen målt og poeng gitt ut fra den.

SVETT: - Kjenn, je e helt klam på henda, sa Andreas Vintervold etter han hadde besteget Harpa på Os. Klatringen var post nummer én av fem under onsdagens multisportkonkurranse arrangert av BaseCamp Os.

SVETT: - Kjenn, je e helt klam på henda, sa Andreas Vintervold etter han hadde besteget Harpa på Os. Klatringen var post nummer én av fem under onsdagens multisportkonkurranse arrangert av BaseCamp Os. Foto:

Andre poster var mer krevende, som passering av Glomma i liten gummibåt, hvor det ble gitt poeng blant annet etter hvor mange som var i båten, og bestigning av Harpa på Hagenjordet i Os.

Totalsummen ble regnet ut fra litt diffuse kriterier etter arrangørens forgodtbefinnende. Hele arrangementet – og resten av aktivitetsuka – er drevet på dugnad.

– Alt er basert på frivillighet. Målet er å skape en litt annerledes dag der hele familien kan være med og utfordre seg, sier Andrea Rise Haukø, som var med å starte Basecamp Os for noen år siden.

Artikkeltags