Har mål om personlig rekord på «hjemmebane»

PÅ HJEMMEBANE: Ole Bjørnsmoen Næss fra Tynset har Vikingskipet som sin hjemmebane i Norge. Det håper han at skal bli utslagsgivende i helgens verdenscup.  
Foto: Marthe Stenberg

PÅ HJEMMEBANE: Ole Bjørnsmoen Næss fra Tynset har Vikingskipet som sin hjemmebane i Norge. Det håper han at skal bli utslagsgivende i helgens verdenscup. Foto: Marthe Stenberg

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Ole Bjørnsmoen Næss har aldri gått verdenscup i Norge før. I dag får han debuten, på hjemmebane i Vikingskipet. Målet er pers på 5.000-meter, og da kan konsekvensene bli meget hyggelige.

DEL

Tynset-gutten tok et valg om å satse for fullt på skøyter før denne sesongen, og det har åpenbart hatt mye å si for rundetidene.

– Jeg har aldri hatt det bedre. Tidligere synes jeg det var godt å få litt avveksling med å jobbe litt, men nå merker jeg at det er godt å konsentrere seg fullt og helt om idretten. Det synes også på tidene mine. Jeg har kuttet nesten 20 sekunder av tiden min på 5.000-meter fra forrige sesong, sier 23-åringen, som har en personlig bestenotering på favorittdistansen på 6.31 fra høyfjellsbanen i Calgary i Canada.

– Målet er at jeg skal være i nærheten av 6.30 i helgen. Det håper jeg skal holde til en topp 10-plassering i B-gruppa, sier Bjørnsmoen Næss.

Vil opp i A-gruppa

For å rykke opp til A-gruppa, må tynsetingen bli blant de tre beste. Det vil eventuelt bety at han kan få flere sjanser i verdenscupen denne sesongen.

– Alt kan skje. Jeg har lyst til å etablere meg fast i A-gruppa neste år, og selv om jeg må gå veldig fort for å klare det, er alt mulig. Jeg må bare fortsette det gode arbeidet, og om det blir full klaff kan jo en topp 3-plassering være innenfor rekkevidde, sier Bjørnsmoen Næss, som håper en liten forkjølelse fra forrige helg ikke skal bli utslagsgivende for rundetidene i Vikingskipet.

– Det er vanskelig å si om det får konsekvenser for tidene mine i helgen, men formen kjennes bra, og målet er som sagt at jeg skal gå ned mot pers i Vikingskipet, sier skøytehåpet fra Tynset.

– Lærer av Bøkko & co.

Og han har fått lagt ned mange treningstimer i Vikingskipet de siste ukene.

– Vi var her i en 14-dagersperiode etter jul, så var jeg hjemme en ukes tid, og nå har vi vært i Vikingskipet i en uke for å lade opp til verdenscupen, sier Bjørnsmoen Næss, som har fått trene med den ypperste norgeseliten.

– Mange av de etablerte er med her. Håvard Bøkko har jo vært med i mange år, og i tillegg er Sverre Lund Pedersen på plass. Det er de største norske profilene vi har på laget, og jeg prøver å plukke opp noen tips fra dem. Spesielt går det på å se hva de gjør på trening, og forsøke å tilegne meg noe av det de gjør. I tillegg får jeg et godt perspektiv på hvor høyt lista ligger når det gjelder å hevde seg på det nasjonale toppnivået, konstaterer Bjørnsmoen Næss.

Flere stjerner på plass

Og det er ikke bare det nasjonale toppnivået publikum kan får se under verdensucpen på Hamar denne helgen. Flere av verdens største skøyteprofiler er på plass, blant dem amerikanske Shani Davis og nederlandske Bob de Jong.

143 løpere (61 kvinner og 82 menn) fra 26 nasjoner skal delta, så det ligger til rette for en skikkelig topphelg for skøyteinteresserte i Vikingskipet lørdag og søndag.

Artikkeltags