Gå til sidens hovedinnhold

Sportsutstyr for 500.000

Tolga IL er en av tre finalister som kan vinne en fullastet trailer:

Artikkelen er over 6 år gammel

Tolga Idrettslag er en av tre finalister når Sportsbransjen AS i neste uke skal dele ut sportsutstyr verdt en halv million kroner til et idrettslag som har fått folk i fysisk aktivitet.

Hvem får Norges største julegave? spør Sportsbransjen AS, som representerer 90 prosent av den norske sportsbransjen.

De skal dele ut sportsutstyr verdt 500.000 kroner til en organisasjon som jobber for å hjelpe andre i fysisk aktivitet.

Hvem som får lastebilen med sportsutstyr blir avgjort i begynnelsen av neste uke, der Tolga IL står igjen i finalerunden sammen med Træna ungdoms- og idrettslag og Bø ungdomsklubb i Vesterålen. Over 115 idrettslag og ildsjeler var nominert.

– Så artig! Dette bekrefter at det vi har gjort blir lagt merke til i hele Norge, sier leder i Tolga idrettslag, Trond V. Lund.

Lund har blant annet stått i bresjen for utbyggingen av hoppanlegget i Hamran. I tillegg har idrettslaget nylig åpnet sitt eget treningssenter, Mjølkesyra, som har fått større besøk enn det noen hadde regnet med.

– Nå har vi fått i oppdrag å argumentere rundt hvorfor og hva alt sportsutstyret kan gå til, sier Lund.

Han har fått en lang liste over mulig utstyr, hvor han ser mange muligheter.

– Integrering er en sentral sak, og jeg tror både treningstøy og sykler er sterkt etterspurt blant våre nye landsmenn, sier Lund.

Han påpeker at idrettslaget allerede har investert i spinningsykler på treningssenteret, men at behovet for flere allerede har meldt seg.

– Jeg ser både spinningsykler og treningsmatter på listen, smiler han. Han ser også behovet for utleie av diverse utstyr i Hamran, med både ski og skilekutstyr.

– Tenk å ha akestafett oppe i Hamran, noe så artig! Da blir man faktisk «lurt» til å komme i form, smiler han.

Det er planlagt offisiell åpning av hoppanlegget 9. januar, men allerede 11. desember inviterer Tolga kommune dugnadsfolket på julegrøt i Hamran. Lund regner med at fotballgruppa gjerne ønsker seg flere fotballer og at Vingelen med sine håndballplaner sikkert trenger håndballer.

– Vi har også skoler som trenger mer utstyr i gymbygget.

Sportsbransjen har samlet sammen sportsutstyr til en verdi av flere 500.000 kroner, som de neste uke skal gi bort gjennom en trailer med utstyr.

Kommentarer til denne saken