Salbu blir museumssjef

NY JOBB: Tidligere Tynset-ordfører bersvend Salbu blir avdelingsdirektør for Musea i Nord-Østerdal.

NY JOBB: Tidligere Tynset-ordfører bersvend Salbu blir avdelingsdirektør for Musea i Nord-Østerdal.

Artikkelen er over 2 år gammel

Tidligere Tynset-ordfører Bersvend Salbu er ansatt som ny avdelingsdirektør for Musea i Nord-Østerdal.

DEL

Salbu selv har vært uten jobb siden kommunevalget, da han etter eget ønske valgte å ikke å stå på liste til kommunevalget. Da hadde han vært SV-ordfører i Tynset åtte år samt regionrådsleder, og ble også kåret til landets mest populære ordfører.

- Jeg gleder meg veldig til å begynne! Som genuint interessert i feltet kulturhistorie og historie, ser jeg dette som en veldig spennende utfordring. Jeg håper at jeg kan bygge videre på det positive arbeidet ved museet, og bidra til positivt engasjement lokalt, sier Salbu (47).

LES OGSÅ: Stående applaus for Salbu

Seks ansatte

Salbu vil inngå i Anno museums ledergruppe og skal lede staben på seks ansatte ved museumssenteret på Ramsmoen.

I pressemeldingen påpekes det at valget av Salbu som avdelingsdirektør handler om at Anno museum ønsker en stødig leder med gode samarbeidsevner.

- Bersvend Salbu er kjent som en samlende person. Som ordfører i Tynset gjennom to perioder har han vist evne til å legge til rette for godt samarbeid og å samle krefter om viktige saker, sier fungerende adm.dir. i Anno museum, Stig Hoseth.

Musea i Nord-Østerdalen er en av sju avdelinger i Anno museum, og dekker et område på seks kommuner. Avdelingen har museumsfaglig ansvar for fem kommunale museer og to lagseide museer. I tillegg omfatter museumsfellesskapet også Stiftelsen Folldal Gruver og Aukrustsentret, som Anno museum har samarbeidsavtaler med.

- Fokus på samarbeid

Dette betyr at det er mange parter involvert i museumsvirksomheten i Nord-Østerdalen. Enkelte av musea har også venneforeninger, og flere har et etablert samarbeid med ulike lag og foreninger om aktivitet på musea.

- Derfor er det viktig at avdelingsdirektøren i denne regionen har fokus på samarbeid og relasjonsbygging, heter det i pressemeldingen fra Anno Museum.

Det er museenes betydning i lokalmiljøet som gir forankring til museumsvirksomheten. Derfor jobber Anno museum med å styrke samhandlingen med lokalsamfunnene og dialogen med eierne av de lokale musea i Musea i Nord-Østerdalen.

Gå i spissen

- Dette tror vi Bersvend Salbu vil være rett person til å gå i spissen for, med sin erfaring innen kommunepolitikken og sin nære kjennskap til regionen, sier Hoseth.

Bersvend Salbu har også relevant fagbakgrunn. Han er utdannet agronom, med blant annet historie i fagkretsen sin, og han har erfaring med formidling.

Det var ni søkere til stillingen, hvorav fire ble innkalt til intervju. Jorunn Gunnestad, som har vært konstituert avdelingsdirektør siden nyttår, vil etter en overlappingsperiode gå tilbake til sin stilling i Anno museum som konservator ved Glomdalsmuseet.

Artikkeltags