Topphåndball på Tynset – det er mye råere enn på TV

KOM I HALLEN: Mail Hagen Røe i arrangementskomiteen ønsker seg fulle tribuner når flere av Norges beste herrelag barker sammen på Tynset i helga.

KOM I HALLEN: Mail Hagen Røe i arrangementskomiteen ønsker seg fulle tribuner når flere av Norges beste herrelag barker sammen på Tynset i helga. Foto:

For femte gang inviteres det til håndballfest i Tynsethallen. Håndballgruppa oppfordrer alle nordøsterdøler til å ta turen innom for å se og lære av Norges beste håndballag.

DEL

– Det spilles to kamper hver dag, i tillegg blir det idrettsseminar og grillfest med spillerne på lørdag, lokker Mali Hagen Røe i arrangementskomiteen for Savalen Cup.

Fra fredags kveld til søndags ettermiddag skal de fire topplagene Elverum, Drammen, Kolstad og Haslum fylle Tynsethallen med raske kontringer, lekne finter og harde taklinger.

Gratis for barn

Nytt av året er at alle under 18 år går gratis på kampene, dette er et tiltak for å gjøre turneringen tilgjengelig for flest mulig.

– Vi ønsker å vise hele regionen hvor rått håndball er. Det er noe helt annet å se det på tribunen enn på TV, forklarer Hagen Røe entusiastisk.

Med nymalte dører som slås på vidt gap nylakkert parkett håper hun at hele regionen vil ta turen for å nyte helgens kamper fra tribuneplass. Hagen Røe minner om at det på Elverum, landets beste håndballag, spiller en lokal back.

– Alexander Mitrovic fra Vingelen er med Elverum oppover til Tynset, det er kult å ha en lokal spiller å heie på, mener Hagen Røe.

Kjelling på seminar

I tillegg til topphåndball med fjorårets seriemestere og sølvvinnere, Elverum og Drammen, blir det lørdag et idrettsseminar med fokus på markedsføring og frafall i barneidretten.

– Til seminaret kommer markedssjef i Elverum håndball, Kalle Björkman. Han skal gi råd om hvordan små idrettslag kan generere inntekter. I tillegg kommer Drammen-trener Kristian Kjelling for å snakke om tiltak for å unngå frafall i barne- og ungdomsidretten.

– Dette er noe alle idrettslag i regionen kan lære mye av, så her er det bare å melde seg på, oppsummerer Hagen Røe.

Artikkeltags