Pengegaven skal gjøre hverdagen enklere for pasientene på Tynset

Ifølge divisjonsdirektør ved Tynset sykehus, Stein Tronsmoen, vil pengene fra Lions Club Tynset gå til portable ultralydmaskiner. Disse skal forenkle hverdagen for pasienter ved sykehuset.

DEL

Gaven fra Lions Club Tynset ble overrakt Tronsmoen mandag formiddag og stammer fra kalendersalget til klubben. De har opplevd åpne dører og vennlige kunder under årets salg.

– Det sto i kalenderen at overskuddet ville gå til innkjøp av utstyr ved sykehuset. Det har gjort den veldig enkelt å selge, sier Tove Bråten Fjerdingby, president i Lions Club Tynset.

– Så rundet vi oppover, tok litt av sparepengene til klubben og ga til sykehuset, fortsetter hun med et smil om munnen.

Også i fjor sommer ga Lions Club Tynset 50.000 til sykehuset. Dermed har de nok til dekke inn én av de håndholdte maskinene som koster 100.000 kroner per stykk.

– Teknisk utstyr er forbruksvare, det blir gammelt fort, sier Tronsmoen.

Derfor er det viktig at de får inn nok midler til fornyelse. Etter ultralydmaskinene står ny CT- og deretter MR-maskin for tur.

– Hele prosessen rundt fornyelse av CT-maskinen koster omkring 10 millioner, forteller avdelingssjef bildediagnostikk ved Tynset sykehus, Morten Resell.

Av flere årsaker må denne typen utstyr byttes ut rundt hvert 10. år, forklarer Resell. Det fører til store investeringer i årene som kommer. Samtidig innrømmer Tronsmoen at Tynset sykehus aldri har stått fremst i køen når det gjelder midler fra det offentlige. Dermed er de avhengig av lokalbefolkningen og lokalt næringsliv – slik det har vært for sykehuset helt siden starten.

– Hvor viktig er det egentlig med sånne pengegaver for sykehuset?

– Gaver er helt sentrale for å kunne kjøpe inn teknisk utstyr, de befester folks forhold til sykehuset og til slutt setter de ansatte umåtelig stor pris på gavene. Det viser at folk bryr seg slik at de som jobber her føler seg verdsatt, sier Tronsmoen.

Fjerdingby forteller at Lions Club Tynset gir omkring 200.000 kroner i gaver hvert år, hvorav 100.000 altså har gått til sykehuset i løpet av det siste året.

– Vi ønsker å takke alle som har støttet arbeidet vårt, sier hun avslutningsvis.

Artikkeltags