Lek og glede med skidronningen, som koste seg på Tynset

LEK OG MORO: Det var bare smil og latter så langt øyet kunne se under treningsøkta Marit Bjørgen hadde sammen med barna. Her har hun akkurat fanget halen til Eline Røe Feragen.

LEK OG MORO: Det var bare smil og latter så langt øyet kunne se under treningsøkta Marit Bjørgen hadde sammen med barna. Her har hun akkurat fanget halen til Eline Røe Feragen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Det var bare ett navn som gjaldt på Haverslia stadion på Tynset tirsdag ettermiddag: Marit Bjørgen. Omkring 60 barn og unge fikk tips og veiledning fra skidronninga.

DEL

Det er langt fra Tynset til den verden Marit Bjørgen befinner seg i til vanlig. Det var spesielt tydelig i dag. Ingen spørsmål om treningsformen, videre satsing i verdenseliten, familien eller saken rundt Therese Johaug. Kun enkel og morsom skilek sammen med barn og unge. Det var tydelig at skidronninga koste seg på Tynset.

Full dag

Ifølge Geir Schjølberg, leder i skigruppa i Tynset idrettsforening og banksjef i Sparebank 1 Østlandet, hadde Bjørgen satt av hele ettermiddagen og kvelden til å trene sammen med skigruppa, samt holde foredrag.

- Det er gjennom skiforbundsavtalen med Sparebank 1 vi har fått henne hit, forklarer Schjølberg.

Han forteller at Bjørgen etter planen egentlig skulle komme til Tynset i oktober, men at besøket ble forskjøvet.

- Det passet egentlig fint, for nå har hun fått gjort unna verdenscupfinalen i Falun, og hun har dermed bedre tid. I tillegg har vi vært veldig heldige med været i dag, sier en tydelig fornøyd Schjølberg.

Etter at treningsøkta var unnagjort, bar det rett til Tynset kulturhus og foredraget som Bjøren holdt der. Foredraget hadde tittelen "Gode sammen" og handlet om hvordan landslaget har klart å skape det som blir karakterisert som verdens råeste prestasjonskultur.

SE BILDESPESIAL FRA SKILEKEN HER

Spente barn

Treninga i Haverslia ble delt opp i tre bolker etter alder på deltakerne. For de yngste var det ren skilek. For de litt eldre ble det blandet inn mer teknikk- og kondisjonstrening. Bjørgen viste villig fram sine treningshemmeligheter, og det var tydelig at hun satte stor pris på skileken med de yngste. Ikke mindre tydelig var det at gleden var gjensidig.

- Ungene har gledet seg hele uka. Jeg tror det er en del som ikke har sovet i det hele tatt i natt, forteller Ragnhild Hoston, som var leder for treninga med de yngste.

Barna fikk prøve seg i leker som "fange halen" og "rev og hare". Bjørgen fortalte at det var slik karrieren hennes startet også: Med lek og moro på ski.

- Det var slik jeg startet. Med artig skilek, fortalte Bjørgen til de ivrige tilhørerne.

Etter skileken med de yngste tok Bjørgen seg god tid til å skrive autografer og prate med barna. Emil Olsson hadde laget medalje og skrevet brev, som han høytidelig overrakte skidronninga.

- Har du skrevet kjærlighetsbrev til meg, sa Bjørgen humoristisk.

Det var en fornøyd, om enn rødmusset, gutt som kunne gå fra treningen, etter å ha fått en god klem av hovedpersonen for kvelden.

Artikkeltags