Kjærligheten tåler mye, for revygjengen farer ikke bare pent fram når de tuller med sambygdinger, kongelige og væla rundt seg.

– Mange har fått passet sitt påskrevet, sier Arne Lindstad, som er én av 12 skuespillere i årets Bygdesnadder-forestilling.

Enda flere er de bak og rundt scenen, de fleste med lang rutine, og slik blir det kvalitet av. Kostymer og kulisser, musikk, lyd og lys – det er ikke noe amatørmessig over Nordbygdarevyen.

Østlendingen fikk være til stede på generalprøven torsdag kveld, sammen med et publikum som ga høylytt uttrykk for at sketsjer og sanger gikk rett hjem.

Her er det galskap så det holder, men også øyeblikk med klump i halsen, som når Elisabeth Østberg Lillemo synger om å leve i ei utrygg tid. Rørende og hjertevarm er også hyllesten til en innflytter i bygda.

Så dukker de opp på rekke og rad, de kjente figurene som får publikum til å krøke seg av latter: Margit og Konrad, Stammer'n og ikke minst Misjonæren, framført av Per Bekkevold, som gjør comeback i revyen med ett av tre nummer som folket har stemt fram.

Julekveld på slottet er også en ønskereprise, og blant nykommerne er en gapflirende finansminister fra Ilseng.

Nei, høsten trenger ikke være mørk.

Det skal spilles sju forestillinger fram til og med søndag 20. november.