Gå til sidens hovedinnhold

Nordøsterdals-russen vil sette ny innsamlingsrekord for Krafttak mot kreft

Artikkelen er over 2 år gammel

Avgangselevene på Nord-Østerdal videregående skole satte ny innsamlingsrekord med 351.000 kroner til kreftsaken i fjor. Det har årets russekull et klart mål om å slå når startskuddet for Krafttak mot kreft går torsdag 14. mars.

– Det er et stort engasjement. Alle kjenner eller har hørt om noen som er rammet av kreft og blir påvirket av det, sier Jarne Nerby og Ola Bakkom i aksjonskomiteen.

33.564 nye krefttilfeller i 2017

Torsdag var det kick-off for årets innsamlingsaksjon. I tillegg til selve hovedaksjonsdagen torsdag 14. mars, kommer russen også til å gå med bøsser søndag 17. mars.

På kick-offen presenterte aksjonskomiteen nye tall for 2017 fra Kreftforeningen.

– Da var det 33.564 nye krefttilfeller. I snitt er det 92 personer hver dag som får beskjed om at de har kreft, opplyste Bakkom om.

Temaet for årets Krafttak mot kreft er kreftformer med lav overlevelse og gode tilbud for kreftpasienter og deres pårørende. På landsbasis er målet at frivillige bøssebærere skal samle inn 45 millioner kroner til forskning på kreft, mens det i Hedmark er et mål om 4,8 millioner kroner. Det er 400.000 kroner mer enn i fjor.

Årets viktigste knute i russelua

Russen er Kreftforeningens største samarbeidspartner, og i 2018 var det med 28 videregående skoler i Hedmark og Oppland. Det er litt pussig at vi som har et rufsete rykte gjør en så stor innsats for kreftsaken. For 50 år siden overlevde 3 av 10 personer kreft, mens det i dag er 7 av 10 personer som overlever. Det er takket være forskning, fortsatte Bakkom og Nerby.

De oppfordret hver enkelt russ til å gi to timer av livet sitt med å være bøssebærere for innsamlingsaksjonen.

– En gjennomsnittlig bøssebærer samler inn 1.000 kroner. Vi i Nord-Østerdal har satt 1.500 kroner som et mål og alle som er flinke til å gå med bøsser får en minibøsse i russelua. Det er årets viktigste knute, slo Bakkom og Nerby fast.

Kommentarer til denne saken