Gå til sidens hovedinnhold

Norge kjørte over Ungarn med 35-26 i VM, dramaet fortsetter i Herning

Artikkelen er over 2 år gammel

De norske håndballgutta var knallharde og gjorde sin del av VM-jobben med 35-26-seier mot Ungarn. Nå henger alt på kampen Danmark–Sverige.

De møtes senere onsdag, og da avgjøres det om det blir norsk plass i cupspillet. Semifinalene spilles i Hamburg fredag.

– Jeg tror jeg vil se kampen på TV. Så får vi se hvordan det blir. Vi skal ha middag også, og det er forbud mot å ha med mobiltelefoner når vi spiser. Kanskje forbudet blir opphevet i kveld, sier Torbjørn Bergerud til NTB.

– Det blir noen spennende timer, men jeg velger å tro at Danmark ikke ønsker å tape foran 15.000 tilskuere i Boxen. Å gå inn i en semifinale med et tap er heller ikke så gunstig, sier Magnus Gullerud til NTB.

Skulle Norge sikre seg semifinale, ligger det aller meste til rette for at den går mot Tyskland.

Dansk poeng mot Sverige er nok for Norge i senkampen, men det er en rekke scenarioer som snur opp ned på situasjonen. Alle tre lag har sjansen til å avansere, men danskene har klart best odds med seg.

De kan tape klart, på det meste med seks mål, og likevel sikre semifinaleplassen.

Kontant

Magnus Jøndal fortsatte sitt eventyrlige scoringsrush i VM. Han sto på fem mål etter at bare vel ti minutter var spilt i Herning. Til slutt ble det sju mål og pris som banens beste.

Norge løp inn flere scoringer mot et tungt ungarsk lag. Bjarte Myrhol kastet seg inn i feltet og bokset ballen i mål til 12-8. Da jublet landslagssjef Christian Berge som om laget hadde vunnet en finale.

Sander Sagosen skjøt så inn 13-8, men å ta liv av kampen allerede der klarte ikke Norge.

Ungarn fightet hardt, men kvalitetsforskjellen på lagene var ganske klar. Bredden i den norske troppen kom også til sin rett.

Farvel

Rett etter pause kontret Norge inn to mål på kort tid og tok ledelsen 19-14. Espen Christensen hadde kommet inn i det norske målet for en skuffende Torbjørn Bergerud.

Veteranen ristet fram flere redninger umiddelbart da kampen ble avgjort og Ungarn helt parkert (23-15 etter 36 minutter).

Til slutt ble den norske seiersmarginen ni mål.

Ungarerne hadde mye å spille for. 2.- til 7.-plass i VM gir direkte billett til OL-kvalifiseringen neste år. Tapet ble for stort, og Egypt har i stedet sjansen til OL-kval.

Les også

Håndballfesten fortsetter, Norge til VM-semifinale mot Tyskland med dansk hjelp

 

Norge – Ungarn 35-26 (16-13)

Boxen

13.815 tilskuere

Norge: Torbjørn Bergerud, Espen Christensen – Sander Sagosen 4, Bjarte Myrhol 6, Henrik Jakobsen, Petter Øverby 2, Magnus Jøndal 7, Kristian Bjørnsen 5, Magnus Gullerud 2, Gøran Johannessen 2, Christian O'Sullivan, Eivind Tangen, Harald Reinkind, Alexander Blonz, Magnus Abelvik Rød 7, Espen Lie Hansen.

Toppscorer Ungarn: Zsolt Balogh 11.

Dommere: Robert Schulze/Tobias Tonnies, Tyskland.

Utvisninger: Norge 4 x 2 min., Ungarn 4 x 2 min.

 

Kommentarer til denne saken