Gå til sidens hovedinnhold

Norge må slutte å sponse svenske arbeidsplasser

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

De nye tallene fra den Europeiske kjøpekraftsundersøkelsen 2020 viser til at Norge er dyrest på alkohol og tobakk i hele Europa. Norge ligger hele 120 prosent over det europeiske snittet. For å sette det litt i perspektiv, kan vi sammenligne prisene med vårt naboland Sverige, hvor prisen kun ligger på 21% over gjennomsnittet. Norges skyhøye priser på øl, vin, sprit, tobakk og snus, kan vi takke de avgiftskåte sosialistene for og ikke minst moralistene i Kristelig Folkeparti.

Under pandemien opplevde nordmenn for første gang siden krigen at grensene måtte stenge. I den sammenheng ble samtlige «Harry-turer» satt på vent. Fremskrittspartiet har gang på gang advart mot handelslekkasje til Sverige, uten at de andre partiene har lyttet. Pandemien og nedstengte grenser har ført til at folk har måttet handle i Norge og staten fikk 6 milliarder i økte inntekter. Samtidig som staten fikk inn millionbeløp, ble det etablert flere tusen nye arbeidsplasser. Disse menneskene risikerer nå å miste jobben sin, hvis ikke politikerne tar grep og fjerner enda flere avgifter som på alkohol og tobakk.

Frp vil ikke godta at norske byråkrater, formyndere og politikere sponser svenske arbeidsplasser

Frp vil ha svenske priser i Norge og jobber derfor målrettet for å fjerne skatter og avgifter som øker og gjør at norske forbrukere taper i konkurransen. Nå har Frp fått gjennomslag for å fjerne sukkeravgiften på brus, juice og saft, noe som er et skritt i riktig retning for å beholde de nyansatte under pandemien.

FrP har sørget for å fjerne sukkeravgiften på sjokolade saft, brus og juice. Det merker vi som forbrukere allerede. Prisene har gått ned. FrP vil fortsette kampen for å kutte betydelig i avgiftene på alkohol og tobakk. Det er på tide med «svenske tilstander» på polet og stoppe handelslekkasjen til Sverige.

Anna Marie Johnsen
Nestformann Innlandet FpU

Kommentarer til denne saken