I semifinalen ble det 4.-plass i et sterkt heat med ROC, Sverige og Finland. Da hadde de norske full kontroll på avansement. I finalen gikk det galt for OL-debutant Udnes Weng like før vekslingen ved 4,5 kilometer. Hun brakk staven og måtte gi slipp på teten.

Falla ble sendt ut på en 8.-plass, 5,8 sekunder bak ledende Finland, men Norge klarte aldri å ta igjen det tapte.

I kampen om medaljene sikret Tyskland gullet. Sverige ble slått til sølv, mens ROC sikret den siste pallplassen på lagsprinten. Norge var slått med over minuttet.

Den tyske duoen med Katharina Hennig og Victoria Carl var ikke gullfavoritt, men seiret i spurten mot de to andre medaljevinnerne. Svenskene, med Jonna Sundling på siste etappe, ledet inn på oppløpet, men Carl staket forbi henne på oppløpssiden.

Uhell nummer to

Norge hadde ingen sjanse til å blande seg i tetstriden. Stavbrekket til Udnes Weng kom ubeleilig, men i en vanskelig finale ville det blitt vanskelig å ta medalje uansett.

Det gikk galt for Udnes Weng også på stafetten. Da falt hun på første etappe, og medaljesjansene til Norge ble i grunn spolert. Der endte Norge på 5.-plass.

Norge vant bronse i lagsprinten i Pyeongchang-OL for fire år siden. Da gikk Falla og Marit Bjørgen lagsprinten i fri teknikk for Norge. Den gang vant USA med Kikkan Randall og Jessie Diggins gull, mens Sverige med Charlotte Kalla og Stina Nilsson sikret sølvet foran Norge.

Kvinnenens siste øvelse i OL er tremila på søndag. Der stiller Therese Johaug som favoritt for Norge.

Vraket

Johaug var en kandidat til å gå sin første lagsprint i et internasjonalt mesterskap, men Falla og Weng ble foretrukket av kvinnelandslagstrener Ola Vigen Hattestad.

Han forklarte bakgrunnen for valget på en pressekonferanse tirsdag, da laguttaket ble klart.

– Det er en tøff løype, og det var derfor hun (Therese) var aktuell i vurderingen. Jeg hadde en fin prat med henne, og hun ser begrunnelsen om at utfordringen hennes ligger i feltgåing. Det ville vært spennende å bruke henne, men vi er veldig trygge på at de to vi har valgt har veldig god kapasitet i denne løypa, sa Hattestad.

Johaug står med to gull hittil i OL. Hun tok en klar seier i åpningsøvelsen skiathlon og vant ny gullmedalje på 10-kilometeren, etter en tidelsstrid i kamp med finske Kerttu Niskanen.