Det sier gründer Jonny Andersen i Fjell IT. 12 bedrifter har til nå meldt seg på næringslivsfrokosten som Kompetanseforum holder om ringvirkningene av Norsk helsearkiv på Tynset onsdag 25. oktober, men Kompetansesenteret i Aumliveien har plass til mange flere.

Nye arbeidsmuligheter

Forventningene om at helsearkivet vil by på flere arbeidsmuligheter for tilflyttere, hjemflyttere og folk som allerede er bosatt i regionen enn de om lag 50 nye statlige arbeidsplassene som er planlagt er nemlig skyhøye.

– For bedriftene rundt omkring på Tynset innebærer dette at det vil komme familier og gründere med utstyr som gjør at det blir behov for mere arbeidskraft og flere bedrifter. Da er det viktig å være med fra starten. Ting vil ikke skje på to dager, men 300 kroner for å få informasjon på forhånd om den veksten som vil komme i kjølvannet av helsearkivet er en billig inngangsbillett. Derfor nølte jeg ikke med å melde på Fjell IT, sier Andersen.

Vil gå glipp av mye

Han startet Fjell IT for snart to år siden og var fram til i vår eneste ansatte. Nå har bedriften tre ansatte og ligger godt an i løypa til videre vekst, etter at de i sommer overtok vedlikeholdet av alle Norsk Tipping sine terminaler og over halvparten av alle bankterminaler i Fjellregionen.

Seniorrådgiver Kristin Siksjø i Innovasjon Norge Innlandet, daglig leder Mali Hagen Røe i Hedmark Kunnskapspark og rådgiver Torgeir Svae i Rørosregionen Næringshage, tror bedrifter som ikke melder seg på næringslivsfrokosten vil gå glipp av mye. De understreker også at dette ikke bare gjelder for bedrifter og gründere med høykompetanse, men butikker og hele det øvrige næringslivet.

– Helsearkivet kommer til å tiltrekke seg kompetanse utenfra som næringslivet bør ta imot. En del som starter hjemmekontor trenger IT-tjenester som er ganske komplekse, og dette er en arena hvor næringslivet, gründere og andre som vil bidra til å skape vekst kan møtes for å starte jobbingen med hvordan vi sammen kan skape ringvirkninger av etableringen av helsearkivet, sier de.

Spennende foredrag

På næringslivsfrokosten vil direktør Tom Kolvig i Norsk helsearkiv fortelle om hva arkivet er, hva det skal arbeide med og hvordan det blir. Direktør Bjørnar Håkensmoen i Duett (tidligere Daldata) tar for seg om Norsk helsearkiv er en trussel eller mulighet for lokale IKT-leverandører, mens avdelingsdirektør Bersvend Salbu i Anno Museum vil snakke om Nordøsterdalsmuseets nye digitale registreringssentral og hvilke andre ringvirkninger som kan skapes av helsearkivet.

Inkubator Kristian Bakke Haugen i Hedmark Kunnskapspark skal snakke om inkubatorordningen på Tynset for gründere og bedrifter som ønsker vekst. Etterpå blir det paneldebatt med muligheter for spørsmål og diskusjoner.

– Også kommunene rundt Tynset vil få ringvirkninger av helsearkivet, fordi vi er en felles bosettingsregion. Det handler om å gjøre seg mest mulig attraktiv. Derfor er også idrettslag og andre lag og foreninger velkomne til frokost-seminaret, poengterer Siksjø, Hagen Røe og Svae.