500 lag og foreninger i Hedmark delte på 90 tippemillioner – sjekk hvem som fikk spillemidler der du bor

NYTT GRESS: Nybergsund IL Trysil fikk 1 million kroner i spillemidler for å legge nytt kunstgress på Nybergsund Stadion.

NYTT GRESS: Nybergsund IL Trysil fikk 1 million kroner i spillemidler for å legge nytt kunstgress på Nybergsund Stadion.

Artikkelen er over 1 år gammel

I Hedmark fikk nesten 500 lag og foreninger til sammen over 90 millioner kroner i spillemidler i 2018. Blant annet fikk Nybergsund IL Trysil én million kroner til nytt kunstgress, Elverum Frisbee klubb 40.000 kroner i anleggsmidler og Hernes Idrettslag 300.000 kroner til ball-løkke på Hernes skole.

DEL

Torsdag kom oversikten over hvor mye de ulike klubbene, lagene og foreningene i Hedmark fikk utdelt i spillemidler i 2018. Midlene som ble fordelt i 2018, kom fra Norsk Tippings overskudd i kalenderåret 2017.

I tabellen nederst i saken kan du enkelt søke opp hvor mye de ulike klubbene og foreningene fikk utdelt i spillemidler!

– Pengene de to millioner kundene våre legger igjen hos Norsk Tipping bygger ikke formuer for investorer eller eiere. De bygger god beredskap, rike opplevelser og bedre folkehelse. De bygger aktive barn, omsorg for syke og meningsfulle fritidsaktiviteter, sier Norsk Tippings administrerende direktør, Åsne Havnelid.

DELER UT MIDLER: Administrerende direktør i Norsk Tipping, Åsne Havnelid.

DELER UT MIDLER: Administrerende direktør i Norsk Tipping, Åsne Havnelid.

Overskuddet fra Norsk Tipping går i sin helhet til spillemidlene, som disponeres av Kulturdepartementet. Når Grasrotandelen er trukket fra, går 6,4 prosent av spillemidlene til helseformål, fordelt av Extrastiftelsen. Deretter går 64 prosent til idretten, 18 prosent til kultur og 18 prosent til humanitære og samfunnsnyttige formål.

Oversikten er ikke helt fullstendig, men redegjør slik den nå står for fordelingen av ca. 4,35 milliarder kroner fra de ordinære spillemidlene. I tillegg kommer grasrotandelen med om lag 650 millioner kroner, slik at fordelingen vi totalt har oversikt over er ca. 5 milliarder kroner av de 5,25 milliardene som ble delt ut i fjor.

Det finnes ikke noe sentralt register for hvordan spillemidlene fordeles ut til sluttbruker. Denne oversikten er laget ved hjelp av materiale Norsk Tipping selv har innhentet fra de ulike instansene og organisasjonene som fordeler midlene ut til sluttbrukerne.

Denne uken ble det også klart at overskuddet for 2018 er på rekordhøye 5,5 milliarder kroner. Dette vil bli fordelt ut til lag og foreninger i tiden etter Norsk Tippings generalforsamling 2. april.

Artikkeltags