Slik ligger det an med våre lokale lag i Norway Cup: – Spillerne får bare mer og mer selvtillit

MYE å juble for: Elverum G16 slo ut Sørumsand i 1/32-finalen onsdag formiddag. Nå er resten av turneringen bare glasur på en allerede søt opplevelse. Foto: Privat

MYE å juble for: Elverum G16 slo ut Sørumsand i 1/32-finalen onsdag formiddag. Nå er resten av turneringen bare glasur på en allerede søt opplevelse. Foto: Privat

Sju av våre lokale lag har tatt seg videre til A-sluttspillet i Norway Cup. – Vi har allerede nådd målet vårt. Nå er resten bare bonus, konstaterer Elverum G16-1-leiren.

DEL

Men Elverums gutter 16 er ikke alene om å imponere i verdens største fotballturnering for barn og unge.

Dette er lagene fra Østlendingens dekningsområde som er klare for A-sluttspill:

Elverum G16-1 har vunnet alle sine kamper så langt i turneringen, og er klare for 1/16-finale etter at de slo ut Sørumsand i 1/32-finalen onsdag morgen. I 16-delsfinalen møter de Herd.

– Vi hadde som mål å gå videre til A-sluttspill og få med oss to kamper der. Det målet har vi allerede nådd, så vi er veldig fornøyde. Resten er eventuelt bare bonus, konstaterer Oddbjørn Skogsrud, lagleder for Elverum G16-1.

– Hva gjør det med gutta å stå med fire strake seiere?

– Vi får jo bare mer og mer selvtillit, og det er en kjempefin gjeng som det er utrolig hyggelig å ha med seg på tur. Det er ikke noe tull, og opplevelsen så langt har vært kjempefin, sier Skogsrud.

Flere Elverum-lag i A-sluttspillet

I tillegg til G16, tok også Elverum G15 seg videre til en 1/16-finale i A-sluttspillet. Der ble imidlertid Strindheim IL 2 for sterke onsdag kveld, i en kamp som til slutt endte med 0-2-tap for Elverum.

Men det er slett ikke bare gutta som leverer sterke resultater på de ulike banene i hovedstaden.

Elverum J16 og Elverum J17 er begge klare for 1/16-finale. Begge kampene spilles torsdag morgen. 16-åringene møter Kvaløya SK, mens 17-åringene skal opp mot Åsane.

STERKE: Tynset G19 er ubeseiret så langt i Norway Cup.

STERKE: Tynset G19 er ubeseiret så langt i Norway Cup.

Tynset imponerer

Og også for flere av lagene fra de nordlige delene av Hedmark har det gått så det suser så langt i Norway Cup.

Tynsets G19-lag har levert varene til de grader i gruppespillet. I sin første kamp mot Kjelsås ble det en 4-0-seier, før rødtrøyene fulgte opp med en 4-1-seier mot Hallingdal/Nesbyen og 4-0 mot Austrheim.

Med full pott på tre kamper når Tynset A-sluttspillet som gruppevinner.

G19 skal møte Nordstrand til 1/16-finale torsdag morgen.

Tynsets J19-lag står også med full pott etter gruppespillet og er klare for A-sluttspillet. De er direkte videre til kvartfinalene på fredag. Der møter de Kolbotn.

Surt tap for Alvdal

Alvdals G16-lag var også klare for A-sluttspillet etter at de knuste Rælingen 6–1. Søndag slo de Team Askøy 3–1, og mandag vant de over Brattvåg.

Alvdølene ble med det gruppevinner, og skulle dermed opp mot Tromsø i 32-delsfinalen onsdag formiddag. Der var det nordlendingene som åpnet best da de sikret seg en tidlig scoring. Alvdal jaget på resten av kampen, og blant annet tyder rapportene på at de kan ha blitt snytt for en straffe. Men det ble det altså ikke, og heller ikke flere mål - og dermed ble 32-delsfinalen endestasjon for årets Norway Cup-eventyr.

Mange i B-sluttspill

For de resterende 12 lagene vi har i aksjon i den gjeve turneringen, har gruppespillet endt med avansement til B-sluttspillet.

Der er det også flere lag som har gjort det bra. Mange av disse spilte 16- og 32-delsfinaler onsdag ettermiddag. Vi kommer tilbake med utfallet av disse kampene i vår fredagsutgave.

Husk også at vi sender en mengde kamper fra Norway Cup direkte på våre nettsider, Østlendingen.no. Klikk deg inn for å følge de mange unge guttene og jentene fra distriktet i aksjon!

Hold deg oppdatert!

Klikk deg inn på denne linken for å holde deg oppdatert på hvordan det går med ditt lag i Norway Cup.

Du kan søke både på enkelt-lag og klubber for å se hvordan det har gått i hver kamp, og hvordan laget ligger an så langt i turneringen!

Artikkeltags