Rena-gutt som frivillig hjelper på Norway Cup

HJELPER: Mathias Bjørkholen var en av de mange frivillige hjelperne på Norway Cup. (Foto: Frida Ripland Moberg/NFO)

HJELPER: Mathias Bjørkholen var en av de mange frivillige hjelperne på Norway Cup. (Foto: Frida Ripland Moberg/NFO) Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Norsk Folkehjelp hjalp på 44. året spillere, ledere og publikum under Norway Cup med å få en best mulig opplevelse. De var tilstede på alle arenaer med førstehjelpere og telt.

DEL

Mathias Bjørkholen fra Norsk Folkehjelp Rena var frivillig for første gang på Norway Cup som førstehjelper. Sammen med mange førstehjelpere bidro han med hjelp til skadde spillere.

Etter en spennende uke kan han fortelle om hvordan det er å være frivillig.

– Vi behandler i gjennomsnitt mellom 1.200 og 1.700 personer i løpet av turneringene, så det er til tider hektisk aktivitet. Alt fra gnagsår til brudd. Det har vært veldig sosialt og lærerikt. Jeg kunne ikke like mye om idrettsskader som jeg kan nå, sier Mathias.

Under Norway Cup besto hans oppgaver i å arbeide ved førstehjelpspostene. Selv om han hadde lange dager, synes Mathias spennende og interessant.

– Det er veldig gøy å få mye ansvar. For meg er det viktig å hjelpe de som trenger hjelp. Gjennom kurs og opplæring hos Norsk Folkehjelp har jeg fått muligheten til å prøve meg ut i praksis på Norway Cup, sier Mathias.

Norsk Folkehjelp har vært fast leverandør av førstehjelpsberedskapen på Norway Cup siden oppstarten i 1972. Det var dermed 44. gang organisasjonen stilte med mannskaper som sikret at både små og store skader ble riktig tatt hånd om.

Mathias mener det er viktig å engasjere seg.

– Man lærer masse som er nødvendig, i tilfelle man skulle oppleve en uheldig hendelse. Jeg anbefaler alle å lære seg grunnleggende førstehjelp. Da kan man redde liv, avslutter Mathias.

Artikkeltags