Elverum gutter 15 skal til Norway Cup: – Det sportslige og sosiale er viktig

KLARE: Elverum gutter 15 skal på Norway cup. Og gutta gleder seg både til det sportslige, og også det sosiale, ved turneringen. Bildet er fra Elverumturneringen 2018

KLARE: Elverum gutter 15 skal på Norway cup. Og gutta gleder seg både til det sportslige, og også det sosiale, ved turneringen. Bildet er fra Elverumturneringen 2018 Foto:

Elverum gutter 15 skal på Norway Cup. Og gutta gleder seg både til det sportslige, og også det sosiale ved turneringen.

DEL

Lørdag starter Norway Cup, og hele 2.199 lag fra både innland og utland driver i disse dager og forbereder seg til turneringen som er verdens største fotballturnering for barn og unge fra 10 til 19 år.

Hvert år spilles det omtrent 6000 kamper under den store fotballturneringen.

I tillegg til det sportslige er det også flere sosiale eventer for de påmeldte å være med på.

Elleve lag

Elverum fotball er blant mange klubber i Hedmark som sender flere lag til Oslo og Norway cup. Elverum-klubben sender elleve lag til turneringen, og tre av lagene kommer fra Elverum gutter 15.

– Vi stiller med tre lag i gutter 15-klassen. Vi sender et toppet 1. lag, samt to breddelag, sier Stig Vestveit, som er leder på Elverum gutter 15 hvit som skal møte Skogstrand IL, Odda FK og Bøler IF i  gruppespill-kampene. 

Gutta fra Elverum var også med på Norway cup i fjor.

Vanligvis spiller Elverum-gutta på kunstgress, men i anledning turneringen har de også trent på gress.

– Vi har kjørt treninger som vanlig, men fordi vi vet at det kan komme kamper på gress på Norway cup, så har vi også lagt noen treninger på gressbane, sier Vestveit.

Sportslig og sosiale

Guttene har selvfølgelig et mål om å ha det gøy, men det er også viktig for dem å komme lengst mulig.

– Det spørs nok litt på hvilke av guttene man spør, men jeg tror de fleste vil si at de gleder seg både til det sportslige og det sosiale ved turneringen, sier Vestveit.

Etter gruppespillet går de to beste lagene til A-sluttspill, mens de to lagene nederst på gruppespilltabellen går til B-sluttspill.

– Vi tar det litt som det kommer, men 1. laget har nok et mål om å kunne hevde seg i A-sluttspill. For de to andre lagene ser vi det an gjennom gruppespillet, sier Stig Vestveit.

Vi sender kampene

Flere Hedmark-lag er påmeldt til turneringen. Dette inkluderer Alvdal IL, Brumunddal fotball, Eidskog Fotball, Elverum fotball, Flisa AIL fotball,  Grue IL, HamKam, Kongsvinger IL, Løten FK, Moelven IL, Nord-Odal IL, Stange SK, Tynset IF, Vallset IL og Åmot IF.

Under årets Norway cup kan du følge flere av Hedmark-lagene og se kampene her.

Vi skal sende live fra 500 kamper fordelt på 11 kamper!

Artikkeltags