– Det har vært en fantastisk reise

BANKET INN TO: Peder Magnus Norman, elverumsgutten som spiller på Colourful Friendship Team United, scoret to i 7–0 seieren mot Spillum. (Foto: Jan Kristoffersen)

BANKET INN TO: Peder Magnus Norman, elverumsgutten som spiller på Colourful Friendship Team United, scoret to i 7–0 seieren mot Spillum. (Foto: Jan Kristoffersen)

Artikkelen er over 4 år gammel

Klokka ni mandag spilte han kamp. Klokka ett satt han i panelet på Fredskonferansen. På kvelden spilte han på landskamparenaen.

DEL

Selv om det er viktig for Peder Magnus Norman å vinne fotballkamper, både med Elverums G-16-lag, og med hans nye lag for anledningen, Colourful Friendship Team United CFT United), er det mange opplevelser utenfor banen han trekker fram som det store de siste ukene.

– Dette laget, CFT United, er et sammensatt lag av spillere fra Norge og Kenya. Jeg var så heldig å bli plukket ut som en av åtte norske spillere, og det har vært fantastisk opplevelse, forteller en oppglødd Peder Magnus i pausen på gårsdagens første kamp mot Spillum.

Han rakk å score to mål før han ble byttet ut i pausen, men som en av to kapteiner på det sammensatte laget, måtte han innpå igjen et stykke ut i andre omgang, i en kamp hans lag vant 7–0.

Kontraster

Som et ledd i arbeidet med dette sammensatte laget, som er Norsk Fotballtrenerforening har regien bak, har de åtte norske ungdommene vært en uke Nairobi i Kenya.

– Det var en utrolig opplevelse, ikke minst å se hvordan folk der nede har det. Jeg fikk sett at vi i Norge og hjemme i Elverum har det utrolig bra. Kontrastene var enorme, men vi fikk en fantastisk flott opplevelse. Og ikke minst ble vi veldig godt sammensveiset med de nye medspillerne, både de norske og de kenyanske, forteller Peder Magnus.

– Vi har snakket engelsk hele tiden i Kenya, også oss norske spillere mellom, og vi snakker engelsk også her i Norway Cup. Det er rett og slett ikke tillatt for oss å snakke norsk når vi som lag er samlet, sier Peder Magnus, mens han gjør seg klar for mandagens neste oppdrag.

I panelet

Under Norway Cup arrangeres det en Fredskonferanse, der unge spillere fra mange forskjellige land satt i panelet.

Peder Magnus fortalte, på engelsk, om det fantastiske eventyret han har vært gjennom, med blant annet Per Ravn Omdal, tidligere fotballpresident og Frode Kyvåg, «mister Norway Cup», som tilhørere.

– Ja, jeg er litt nervøs, hvisket han til Østlendingen før konferansen kom i gang. Men han taklet også dette med glans.

Mandagens siste sportslige oppdrag var en forkamp der CFT United møtte Vålerenga før Tippeligaoppgjøret mellom Vålerenga og Lillestrøm på selveste Ullevaal.

Så var det felles middag på Ullevaal Business Class, før kvelden senket seg og Peder Magnus Norman kunne lade opp til tirsdagens kamp, mot Gol.

En kamp som ville avgjøre hvem av de to lagene som blir puljevinner. A-sluttspill blir det uansett på Peder Magnus og hans «nye lag» CFT United.

Artikkeltags