NRKs research-team ringte rundt til alle de omkring 250 norske personene som var født på samme dato som villmarkskjendisen Lars Monsen, 21. april 1963, for å finne historier som kunne passe inn i programprosjektet.

De valgte seg ut presten Inger Bækken fra Nøtterøy og tryslingen Yngvild Holt Prikasky.

– Ikke akkurat A4-liv

– Jeg har flyttet mye, og ikke akkurat levd et A4-liv, så det er vel kanskje derfor de valgte ut meg, sier 56-åringen, som siden 2015 har jobbet som aktivitør i Trysil kommune.

I mai hadde Yngvild og hennes mann, Tomas Prikasky, besøk av et team på fire fra produksjonsselskapet Monster Media.

Ingvild ga kvartetten full tilgang til familiealbumene, og ble intervjuet om sitt liv fra sofaen hjemme på den gamle familiegården i Flendalsvegen i Trysil, en kilometer nord for Trysil kirke.

– Det er litt surrealistisk å vite at jeg skal være med på et program på NRK, i beste sendetid, og jeg må innrømme at jeg gruer meg litt. Jeg har selv sett programmet i lokalene til Monster Media i Oslo, og er ikke helt komfortabel med å se meg selv på skjermen, og å høre meg snakke, sier hun.

– Var ikke venneløs

Hun synes at hun gjorde en grei figur, generelt sett, men synes at programmet gir inntrykk av at hun var mer av en einstøing enn hun faktisk var.

– Det framstilles som om jeg ikke likte å gå på skolen, og holdt meg borte fra fellesskapet. Helt slik var det ikke. Jeg likte ikke fester og var ikke opptatt av å følge moter. Jeg gikk mine egne veier, helt fra første dag på skolen, men jeg var slett ikke uten venner, sier hun.

Hun forteller at hun ringte en barndomsvenninne på Inderøy, fordi hun følte at hun ble framstilt som venneløs.

– Hun var en god venninne av meg, og jeg var redd for at hun ville bli såret, om hun oppfattet det som om jeg mente jeg ikke hadde nøre, gode venner. Vi hadde en fin prat, sier Yngvild.

Hennes mann, Tomas Prikasky, tar også en aktiv del i tv-programmet. Han jobbet som sommervikar på gården i Lofoten, der Yngvil arbeidet da hun var ung.

– Han kom en sommer sammen med ei fransk og ei spansk kvinne, og kunne ikke mye engelsk, så innledningsvis sleit vi med kommunikasjonen. Men da han kom tilbake neste sommer, gikk det bedre. Etter hvert ble han flink til å snakke norsk, sier hun.

Ekteparet har tre barn, og bor på gården Yngvilds familie overtok i 1980, da hun var 17 år.

Hun bodde i Trysil i to år, og flyttet tilbake i 2003, året før hun og Tomas overtok gården.

Traff Monsen i 1994

Yngvild traff ikke Lars Monsen i forbindelse med produksjonen av «Datoen»-programmet – men hun har truffet ham.

– Jeg traff ham før han ble kjent, i 1994, i Lofoten, da vi begge holdt foredrag på en folkehøyskole. Han skulle gå Canada på tvers, og snakket om det. Jeg snakket om naturmedisin, som jeg jobbet med på den tida. Det føltes litt spesielt at det var nettopp ham som var kjendisen i programmet jeg ble med på, sier hun.

Programmet som sendes 1. januar er det første i den fjerde sesongen av «Datoen» som vises på NRK. Totalt skal det vises åtte episoder, og i tillegg til Lars Monsen deltar blant annet Dan Børge Akerø, Siv Jensen, Linn Skåber og Sven Nordin.

Ideen er å følge historien til tre personer som er født på samme dato, og har hatt vidt forskjellige liv.