Grillingen av elgen skal starte 18. juli, altså dagen før Sommertoget ankommer Elverum. For å forhindre at elgen blir svidd, skal den roteres over flammene. Da trengs det ekstern hjelp.

– Hvis noen vil være med frivillig og sykle setter vi pris på det. Vi synes det er en veldig fin måte å sette fokus på Elverum som sykkelby, sier kommunikasjonssjef Kate Franklin Langsethagen i Elverum kommune.

Reodor Felgen-system

Det er Trond-Jørgen Arnesen og hans firma Anleggsgartner Arnesen AS som har tatt på seg å bygge sykkelriggen til stuntet, som er i regi av sønnen Tor Jørgen Arnesen, kjent fra The Flying Culinary Circus.

Far Arnesen er foreløpig kun i planleggingsfasen av riggen, og ifølge han må det kreativ tenkning til for å ferdigstille den store elggrillen.

– Vi har ingen konkret løsning ennå. Det blir en stor grill som vi skal lage, med et platå med sykkel oppå. Det blir litt sånn Reodor Felgen-system, forklarer Arnesen og humrer.

Sønnen Tor Jørgen har høye forventninger til stuntet, og gleder seg til å servere elgen med en lokal vri.

– Det blir kjempekult! Vi må jo vise litt hva vi har. Elgen blir da servert med poteter fra Heradsbygda og tyttebær fra Hernes. Det er viktig å holde det lokalt, forklarer superkokken.

Fra Barne-TV til Sommeråpent

Ellers på ankomstdagen starter aktivitetene klokka 12, før toget ankommer perrongen 14.10.

– Siris, Kafé Øst, Matglede og Joker Event står for servering, så det blir muligheter for å kjøpe mat og drikke fra klokka 12, og helt fram til Sommeråpent er ferdig 22.30, forteller Langsethagen.

I tillegg til mat er det også et bredt kulturprogram.

– Sammen med toget kommer Perla og Fantorangen fra barne-TV med aktiviteter for barna, før det er konserter med Kulturkollektivet og Volumfestivalen 15, i regi av Erik Lukashaugen. Han rigger til et knippe elverumsmusikere, forklarer Langsethagen.

Videre er det kokkeshow med nevnte Arnesen for barna fra 15 til 17, før det er opphold mellom 17.30 og 20.30 på grunn av lydprøver og scenerigging.

20.30 går bandet The Hallway på scenen. De består av flere kjente fjes, med blant annet Simen Schikulski og Simen Skari (tidligere Team Me) og Andreas Reiten Westhagen (Built For Speed m.fl.). De holder det gående fram til 21.10, før det følger et opphold inn mot Sommeråpent 21.30.

Langsethagen er storfornøyd med programmet de har stablet på plass.

– Jeg tror det blir som en minifestival. Vi har fått inn Volumfestivalen, lokal mat med tre driftige damer som driver restaurant i sentrum, Lukashaugen og Kulturkollektivet, Grundsetmart'n og også Jakt- og fiskedagene. Nå håper jeg bare at masse glade elverumsinger møter opp også!