– En attraksjon som vil lokke enda flere folk til Løten og Budor, og samtidig et folkehelsetilbud som gir mer aktivitet hele året.

Det sier ordfører Marte Larsen Tønseth, som fikk æren av å åpne den spesielle utstillingen utendørs i turområdet Koiedalen.

Dyrene er fotografier printet på aluminiumsplater og formskjært i naturlig størrelse. Alle motivene er tatt av naturfotograf Roger Brendhagen, som selv er oppvokst på Hedemarken og kjenner Løten-naturen godt.

Blant dyrene og fuglene som er med i utstillingen, er også ulv, jerv, elg, ekorn, rype og ugler. Alle finnes naturlig i Budor-området, men er nok ikke så ofte å se for den vanlige turgåer. Utstillingen gir dermed en naturopplevelse av de sjeldne og er samtidig en spennende jakttur, for her må tilskuerne bruke øynene godt for å oppdage motivene – noen ute i myra, andre oppe i et tre.

I tillegg til dyremotivene er det tavler med informasjon om de ulike artene. Den permanente dyrestien er et samarbeid mellom Visit Budor, Løiten Almenning og Løten kommune.