– Ny omkjøringsveg i Elverum er realistisk

STORTINGSBESØK: Erik Hanstad, ordfører i Elverum, og Yngve Sætre, Høyres ordførerkandidat, hadde besøk av lederen i Stortingets transportkomité, Helge Orten for å diskutere omkjøringsvegen i Elverum.

STORTINGSBESØK: Erik Hanstad, ordfører i Elverum, og Yngve Sætre, Høyres ordførerkandidat, hadde besøk av lederen i Stortingets transportkomité, Helge Orten for å diskutere omkjøringsvegen i Elverum. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Lederen i Stortingets transportkomité, Helge Orten (H), mener en omkjøringsveg nord for Elverum er både realistisk og mulig, men han kan ikke love noe.

DEL

Orten besøkte Erik Hanstad (H), Yngve Sætre (H) og Elverum for å diskutere mulighetene for å få på plass den nye omsnakka omkjøringsvegen.

Ifølge Sætre er vegen en av Elverum Høyres aller viktigste saker denne valgkampen fordi den vil bety mye for både byutvikling, miljø og trafikkavvikling.

– Det er også viktig i et regionalt perspektiv, ikke minst for Trysil-trafikken. Elverum Høyre vil jobbe hardt for å få ringvegen med i neste rullering av NTP. Det er viktig for oss å ha god kontakt opp mot sentrale myndigheter og politikere. I den sammenheng er Helge Orten en svært viktig person, sier Sætre i en pressemelding.

Ordfører Hanstad legger til at vegen har vært diskutert i Elverum helt siden 60-tallet.

– Selv om det fortsatt er langt fram har vi trolig aldri vært nærmere realisering enn det vi er nå. Formuleringen vi fikk inn i gjeldende NTP er et godt grunnlag å bygge videre på.

LES OGSÅ: Omkjøringsveg: – Vi gir oss ikke før den politiske ledelsen i departementet sier vi må!

Orten på sin side sier han forstår hvorfor en slik omkjøringsveg vil bety mye for Elverum og mener man generelt bør bli flinkere til å tenke byutvikling når det bygges veger i Norge.

– Å bygge en nordre ringveg i Elverum er både mulig og realistisk, og jeg vil oppfordre Elverum Høyre til å jobbe videre med denne saken. Det bør finnes muligheter for å få dette inn som et tiltak i neste rullering av NTP, selv om jeg her og nå selvsagt ikke kan love noe, sier han.

I juni skrev Østlendingen at Arbeiderpartiet i kommunen ønsker en omkamp om vegløsningen i sentrum med en ny bru over Glomma fra Glåmdalsmuseet til Elvis. De mener en omkjøringsveg er urealistisk og ikke vil hjelpe på trafikksituasjonen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken