Gå til sidens hovedinnhold

«Ny på jobben» er Østlendingens nye artikkelserie: – Alle kan kjenne seg igjen i følelsene knyttet til et jobbskifte

Artikkelen er over 1 år gammel

Østlendingen-journalistene Randi Undseth og Karoline Almås Sørensen farter nå rundt for å treffe nyansatte i vår nye artikkelseire «Ny på jobben».

– Veldig mange har en jobb å gå til hver eneste dag, den er en viktig del av livet for de fleste av oss og mange er stolte når de har klart å kapre en ny jobb, sier de to journalistene.

Mange fine historier

«Ny på jobben» er en artikkelserie som skal speile arbeidslivet Østlendingen sitt dekningsområde. Vi ønsker å snakke med deg som har fått fast ny jobb eller et lengre vikariat i løpet av det siste halvåret. Det gjelder enten du er medarbeider eller toppsjef.

Så langt har Østlendingen publisert de seks første reportasjene i artikkelserien. For eksempel om Åste som ble billakkerer etter å ha kræsjet bilen. Eller om Melanie som går 15.000 skritt om dagen i jobben sin på Rema 1000.

Resten av reportasjene finner du her.

– Å komme ut til disse arbeidsplassene å få møte disse folka har vært veldig artig og inspirerende, fordi det er personer vi ikke hadde fanget opp i de andre artiklene vi skriver hver eneste dag, sier Randi Undseth.

Karoline Almås Sørensen synes det er befriende å reise på denne type jobber.

– Det er så mange fine historier som ligger der. Det å få seg en ny jobb endrer livene til folk. Det er spennende å høre de fortelle om det, sier hun.

De har så langt opplevd at bedrifter og medarbeidere har stilt villig opp når de har ringt eller banket på døren.

– Så langt har det ikke vært vanskelig å finne både gode og interessante saker innenfor denne artikkelserien, og nå som det blir bedre kjent tror vi det vil komme flere tips, sier de to.

– Jobben former hvem vi er

Ansvarlig redaktør i Østlendingen, Truls Sylvarnes, er ikke i tvil om at artikkelserien vil bli godt mottatt.

– Ikke bare er arbeidsplassen et sted vi tilbringer mye av vår våkne tid på, men den er med på å forme hvem vi er og legger rammene for hvilke muligheter vi har. Det å bytte jobb er derfor en stor beslutning. Alle kan kjenne seg igjen i følelsene knyttet til en slik beslutning, og så langt viser lesertallene at det er god interesse for serien.

Nå ønsker Østlendingen å komme tettere på arbeidslivet.

– Vi har for det meste kontroll når ledere bytter jobb, men de fleste av oss skifter tross alt jobb en eller annen gang. Det er stor sett stas for arbeidstaker, men også bedriften. Jobben vår er å knytte leserne våre tettere sammen. Det håper vi å få til med spennende og kanskje lærerike historier fra arbeidsplasser i lesernes nærmiljø.

Sammen med artikkelserien har vi også lansert en ny tjeneste hvor alle kan sende inn jobbskifter. Er du bedriftseier å ha fått en ny ansatt, så kan du legge inn navn, bilde og hilsen. Eller om du vil gjøre det selv. Dette vil også kunne fungere som en tipsbank for våre journalister. Tjenesten finner du her!

TIPS OSS: Vet du om noen som har skiftet jobb i løpet av de siste månedene. Ikke nøl med å tips oss. Vi vil gjerne møte han eller henne og høre på deres historie. Ta kontakt med våre journalister, Karoline Almås Sørensen, 917 84 584. Eller Randi Undseth, 976 86 727.

Kommentarer til denne saken