Gå til sidens hovedinnhold

Ny runde for flere saker Åsnes: – Vi hadde ikke fått all informasjon til den saken da

Tirsdag kveld er det en ny runde med Åsnes kommunestyre, Sønsterud bofellesskap og Jara skole. Det meste tyder på at det blir 13–10 for at både bofellesskap som Jara får leve en stund til.

Tidenes langkjører i Åsnes-politikken, bare «truet» av brannstasjonssaken på slutten av 1970-tallet, er hvorvidt Sønsterud bofellesskap skal legges ned eller driftes videre på ubestemt tid.

Forrige behandling for tre uker siden resulterte i 13- 10 for fortsatt liv der. Dagen etter vedtok partssammensatt utvalg, som er styringsgruppe for bærekraftsprosjektet, at saken skal opp igjen i tirsdagskveldens kommunestyremøte.

– Det er fordi utvalgene har hatt flertall for nedleggelse, og da må de opp i kommunestyret igjen, sier ordfører Kari Heggelund, som ikke venter annet enn at det tirsdag igjen blir 13–10 for fortsatt drift ved Sønsterud bofellesskap. Men hun sier også at da må det finnes dekning for den driften.

Frank Bjørneseth (Ap) sier at hans parti kommer til å stemme som sist, at det skal være fortsatt drift på Sønsterud, og at han og en til fra partiet stemte imot i utvalget for helse og velferd, skyldtes en glipp.

– Vi hadde ikke fått all informasjon til den saken da. Vi stemmer nå som i forrige kommunestyremøte for fortsatt drift, sier Bjørneseth.

Med tre stemmer fra Sp og to fra Frp skulle det tale for 13–10 for fortsatt drift.

Med i innstillingen til fra partssammensatt/styringsgruppa for bærekraftsprosjektet er også at Jara skole skal legges ned alt etter inneværende skoleår og ikke som tidligere vedtatt i kommunestyret – nedleggelse når ny skole står ferdig, trolig om to år.

– Ap kommer til å gå for det forslaget vi hadde i kommunestyret tidligere i vår at ingen skole legges ned før ny skole er ferdig, slik at alle kan starte likt, sier Frank Bjørneseth.

Med tre stemmer fra Sp og to fra Frp er det mest trolig at det blir 13–10 for fortsatt et par skoleår på Jara.

Kommentarer til denne saken