Norge måtte jobbe hardt en god stund for å hekte Argentina av. Det er en motstander som ble slått 27-23 av det norske laget under OL i fjor.

Grøndahl innpå etter snaut 20 minutter og trengte to forsøk på å sette sitt første mål.

Norge gikk fra 16-12 ved pause til 20-13-ledelse i løpet av snaut ni minutter av andreomgangen. Dermed var også all spenning i kampen borte, og Norge kunne fullføre jobben uten å bruke for mye krefter.

Sander Sagosen, Sebastian Barthold og Magnus Abelvik Rød var hissige på scoringer også denne gangen.

Tobias startet andre omgang på benken, men kom tilbake på banen mot slutten av kampen, og benyttet anledningen til å doble sitt antall mesterskapsmål da han sendte Norge opp i en 25-15-ledelse.

Flere «Elverum»-spillere på banen

Elverums playmaker danset også tango rundt det argentinske forsvaret da han dro en lekker liten piruett og serverte en praktpasning til Gøran Johannessen.

Det siste kvarteret lekte Norge seg med argentinerne, og et par tidligere Elverum-kjenninger fikk også sine minutter på banen: nemlig Alexander Blonz og Kevin Gulliksen.

Med fem minutter igjen å spille kom også Erik Toft inn på parketten, og fikk sine første mesterskapsminutter.

Han serverte sin tidligere lagkamerat Petter Øverby med et fint innspill, som Grue-gutten enkelt ekspederte i mål. Toft fikk også testet skuddarmen helt på tampen, men den argentinske keeperen sto i veien for skuddet.

Men både Toft og Norge hadde råd til en bom eller to, for med en 12-målsledelse var det klasseforskjell mellom lagene. På tampen bød Norge på Show-håndball, og det var Alexander Blonz som fikk æren av å signere Norges siste scoring etter en krempasning fra Kristian Sæverås, som prikket inn en pasning helt fra motsatt side av banen.

Dermed står Norge (som ventet) med to seire av to mulige så langt i VM. Siste gruppespillkamp er mot Nederland kommende tirsdag.

Fra tilhenger til debut

I 2016 satt 14-åringen Grøndahl på tribunen under flere av Norges EM-kamper i Polen. Han var der sammen med sin svært håndballinteresserte familie.

– Jeg husker stemningen fra en av kampene i 2016. Da tenkte at: Det skal f… være meg en dag, sier Grøndahl til NTB.

Han startet VM på benken mot Nord-Makedonia fredag, men fikk kamptid mot Argentina. Det ga mål og assist.

Elverum-spilleren kom ikke med i fjorårets EM-tropp, men Jonas Wille inkluderte ham så fort han skulle plukke ut sine gutter.