De rødkledde fra Lillehammer skulle reise kjerringa etter at de ledet 1-0 borte mot Storhamar lørdag, for å så tape 2-5, men det skjedde ikke hjemme i Eidsiva Arena mandag.

Allerede etter fem minutter sto det 1-0 til Storhamar ved Mats Larsen Mostue. Jonas Djupvik Løvlie vant en dropp og spilte pucken til Mostue, som hamret inn Storhamar-ledelse fra distanse.

Nysigneringen Rasmus Ahlholm banket inn 2-0 fem minutter senere, og også denne scoringen kom like etter en dropp. Mannen med nummer 40 på drakta la pucken via Lillehammer-målvakt Christoffer Bengtsberg sin hanske og i mål.

Overtallsmål

Og da Matthew Prapavessis satte inn 3-0 etter 17 minutter i overtall, så det bekmørkt ut for hjemmelaget. De gulkledde gjestene fikk pucken til å gå fort før Prapavessis skjøt pucken i mål fra venstre.

– Vi er ikke med i det hele tatt i første periode. De vinner kampen der. Vi gjør det bra i andre og tredje periode, men klarer ikke å hente det opp igjen da de fikk det forspranget, sa veteranback Stein Tore Bakken til GD etter kampen.

Lillehammer hang mer med i den andre perioden og vant skuddstatistikken 14-6, men klarte ikke å få pucken i mål.

Hjemmelaget fikk redusert like før slutt. Like etter et Storhamar-overtall kjempet en liggende Nick Dineen inn 1-3 fra to meter. Likevel klarte ikke hjemmelaget å komme nærmere. Patrick Thoresen fikk æren av å sette inn 4-1 i åpent mål med 20 sekunder igjen. Storhamar vant 4-1.

4-1-seieren gjør at Storhamar nå er ti poeng foran rival Lillehammer. Før de to tapene var Lillehammer bare fire poeng bak på 3.-plass, men den luka har nå økt til ti poeng.

– Vi ligger på 3.-plass og det er ålreit det. Det er kamper der vi har gjort det alt for dårlig og vi burde hatt flere poeng. Men det var mange som tippa oss lenger ned, så det må være godkjent, sa Bakken.

Frisk og Stavanger effektive i overtall

I Manglerudhallen tok hjemmelaget ledelsen tidlig i oppgjøret mot Stavanger etter scoring av tidligere NHL-proff David Booth. Så scoret Stavanger fire mål på to perioder, der tre kom i overtallspill.

Mellom andre og tredje periode var det et hakk i isen som forsinket oppgjøret med drøye timen. Ingen mål ble notert i siste periode - Stavanger vant 4-1 og er fortsatt elleve poeng foran Storhamar.

Også Frisk Asker var nådeløse i overtallsspill mot Vålerenga. Alle målene til Asker-laget kom i overtall. De scoret to mål på tre minutter i den første perioden, begge i fem mot fire. Også i den andre perioden ble det to mål i overtall. Frisk vant til slutt 4-0.

Da Sparta utlignet til 2-2 i undertall trodde de fleste at det skulle bli spennende i Stjernenhallen, men sju (!) strake scoringer av hjemmelaget, før en sen redusering, gjorde at det ble hele 9-3 til hjemmelaget. Stjernen er nå forbi Sparta på tabellen.