Ny vurdering av Sverige-åpning neste uke

Helsedirektør Bjørn Guldvog, helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) og avdelingsdirektør i Folkehelseinstituttet Line Vold under regjerings pressekonferanse om koronasituasjonen i Oslo.

Helsedirektør Bjørn Guldvog, helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) og avdelingsdirektør i Folkehelseinstituttet Line Vold under regjerings pressekonferanse om koronasituasjonen i Oslo. Foto:

Av

Norske myndigheter vil ikke gjøre som Danmark og åpne for reiser til og fra hele Sverige ennå. Det skal gjøres en ny vurdering neste uke.

DEL

Danmark åpnet torsdag for reiser til og fra alle svenske regioner, men Norge vil ikke gjøre det samme, sier helseminister Bent Høie (H) på fredagens pressekonferanse.

– Vi er veldig glade for at antallet smittede går nedover hos våre naboer i øst, og det innebærer at vi forhåpentlig kan åpne flere svenske regioner neste uke, sier Høie.

Han sier også at regjeringen ikke vil åpne for regionvise vurderinger av land utenfor Norden med det første. Det skal gjøres grundige vurderinger før land utenfor Europa åpnes.

– Selv om vi kan reise til ulike land, må ikke dette oppfattes som en oppfordring til å reise utenlands, understreker Høie.

(©NTB)

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken