Gå til sidens hovedinnhold

Rølsåsen: – Det er dessverre mye ymse dommere i 2.-divisjon

Artikkelen er over 4 år gammel

Fem minutter før slutt i Sundets tøffe bortekamp mot Vålerenga 2 så Ole Jørgen Rølsåsen ut til å bli felt innenfor blåtrøyenes straffefelt, men dommeren ga Rølsåsen gult kort for filming, til enorme protester fra Sundet-benken.

Ifølge Rølsåsen selv ble bortelaget snytt for et klokkeklart straffespark.

– Jeg har ballen inne i 16-meteren og vender opp for å utfordre eller få fyrt av et skudd. Da blir jeg sparket i leggen, og går ned. Det er ikke noen tvil om at han tar meg. Det er dessverre mye ymse dommere i 2.-divisjon, som gjør litt rare ting. Da blir det gult kort og ikke straffe, sier Rølsåsen til Østlendingen etter kampslutt.

Trener Jarl André Storbæk stemmer i:

– Vi hører jo en lyd i taklingen der, så jeg synes jo ikke han «faker» som dommeren sier. Han får jo gult kort for filming. Vi sto 20 meter unna og det var jo skikkelig lyd, så der og da forundrer det oss at dommeren ikke tar det, forteller Storbæk.

Får kjørt seg

Men selv om Sundet muligens ble fradømt et straffespark er Storbæk godt fornøyd med å ta med seg ett poeng hjem til Nybergsund.

– De er klart best spillemessige i første omgang. Vi slår litt lengre, og er nære på å få det til i bakrom der flere ganger. Det var vi tydelige på før kamp også. Hvis vi merker at vi ikke er i forkant spillemessig skal vi være litt mer direkte, og det synes jeg vi får til. Vi har et par sjanser og noen vasse overganger der vi ikke helt får det til foran mål. På en god dag kunne vi jo ha scoret i første også, så summa summarum er vi fornøyde med at det er 0–0 til pause, sier Storbæk, før han fortsetter:

– Etter pause før vi stengt av sidene og justert. Da får vi også etablert mer spill sjøl, og kommer oss høyere i banen. Da kommer vi til noen muligheter. Semming (Graff Nygård) er jo helt alene på tre meter der, men header utenfor. Kaimar (Saag) er også nære på flere ganger. Vi er robuste i dag, synes jeg. Vi vokser inn i kampen og kan ta med oss alt mot et kvikt og godt lag, oppsummerer han.

Ø-TV: Se høydepunktene fra Vålerenga 2 - NIL-Trysil (Ø+)

Skal stå i ligaen

Med poenget de tar med seg hjem står Nybergsund nå på 22 poeng i 2.-divisjon, med Vålerenga ett poeng bak på 21. Fire poeng skiller dem fra Brumunddal på nedrykksplass. Storbæk er klar på at hans lag skal stå løpet og holde plassen i en tøff avdeling.

– Vi skal være gode nok til å stå i ligaen. Det er målsettingen vår. Utover det er inngangen til kampene som avgjør hvordan vi legger opp og hva vi får ut av det. I dag håpte vi på tre poeng, og det kunne fort bikket begge veier. Sånn sett passer det nok dårlig med et poeng både for oss og Vålerenga, men så har både vi og dem igjen Brumunddal hjemme, som blir nøkkelkamper, avslutter ljørdølingen.

Vålerenga 2 - Nybergsund 0 - 0 (0 - 0)

Vallhall

2. divisjon, runde 19

Gule kort: Vegard Skjørestad, Ole Jørgen Rølsåsen Berg (Nybergsund) og Herman Stengel (Vålerenga)

Nybergsund: Morten Sætra - , Vegard Skjørestad, Alexander Garcia, Victor Wagner Pedersen, Ole Kristian Nygård - Eino Puri, Joel Mendez del Rio (Remond Mendy fra 64. min.), Eivind Holte Tøråsen (Kristian Bråtebæk fra 77. min.) - Semming Nygård, Kaimar Saag, Ole Jørgen Rølsåsen Berg

Dommer: Henrik Andreas Grenå Pettersen, Gresvik IF

 

Kommentarer til denne saken