Bokettersynet i Nybergsund Idrettslag startet ifølge økonomiansvarlig i hovedstyret, Vidar Lindstad, for halvannet til to år siden.
Dette har nå munnet ut i skattekrav til både klubben selv, trenere og flere enkeltspillere. Det bekrefter Lindstad overfor Østlendingen.
– Dette dreier seg om kjøring til og fra Nybergsund i forbindelse med trening og kamp. Skatteetaten betrakter dette som kjøring til og fra arbeid, noe som er helt uforståelig for oss, sier Lindstad og legger til.
– Disse kjøregodtgjørelsene stammer fra den tiden klubben spilte 2. divisjon, som er definert som breddefotball. At dette da, for spillere som studerte eller hadde sivile jobber, regnes som kjøring til arbeid er vi uenige i. For kjøringen her er jo reell, vi hadde knapt nok en spiller som bodde i Nybergsund.
Lindstad mener dette er en tolkningssak av regelverket.

Krav på titusener

Flere enn ti tidligere og nåværende Nybergsund-spillere og -trenere har fått skattekrav på kjøregodtgjørelse som Skatteetaten ser på som lønn og de mener er kjøregodtgjørelse som ikke skal utbetales trekkfritt og dermed ikke er beskattet.
Ingen av Nybergsund-spillerne vi har vært i kontakt med ønsket i går å kommentere saken. Spillernes skattekrav skal etter det Østlendingen erfarer ligge i titusenkronersklassen, uten at noen vil bekrefte eller avkrefte dette.
I tillegg har Nybergsund Idrettslag også fått krav på seg.
– Vi har fått tilsvarende krav. Skatteetaten mener at vi skal betale arbeidsgiveravgift på spillernes utbetalinger som de nå ser på som lønn i stedet for kjøregodtgjørelse.
Men ifølge Lindstad er ikke endelig beløpet i kravet til klubben bestemt på grunn av at spillernes krav først må bli gyldige. Spillerne skal ha fått 14 da-gers tilsvarsrett i sine krav fra Skatteetaten.
– Vi frykter at kravet mot oss vil være i hundretusenkronersklassen, sier økonomiansvarlig.

Har møtt Skatteetaten

Lindstad sier at det i lengre tid har vært møtevirksomhet mellom Nybergsund Idrettslag og Skatteetaten for å prøve å finne en løsning.
– Det har vært vanskelig å nå fram med våre synspunkter på saken, sier han.

– Beklagelig situasjon

I går kveld holdt klubben informasjonsmøte med de aktuelle spillerne i Nybergsund.
– Vi ville informere de dette gjelder om saken og prosessen. Det var et veldig greit møte, ifølge Lindstad.
Han avslutter med å si at det er beklagelig at klubben, trenerne og spillerne har havnet i denne situasjonen, men påpeker at de handlet i god tro.