Kampen ingen av lagene tåler å tape

KAN BERGE PLASSEN: Ole Jørgen Rølsåsen og Nybergsund kan ta et langt skritt mot fornyet 2. divisjonskontrakt lørdag. Tap vil gjøre alt så mye verre.

KAN BERGE PLASSEN: Ole Jørgen Rølsåsen og Nybergsund kan ta et langt skritt mot fornyet 2. divisjonskontrakt lørdag. Tap vil gjøre alt så mye verre. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Seier vil nærmest berge dem, mens tap vil føre til at Nybergsund står med begge beina godt plantet i nedrykksstriden. All statistikk tilsier imidlertid at det vil være status quo mellom Brumunddal og Nybergsund etter helgens møte på Sveum.

DEL

Faktum er at Brumunddal, med seks serierunder igjen å spille i 2. divisjon, innehar den siste nedrykksplassen.

Fire poeng skiller opp til Nybergsund, som i tillegg har Vålerenga 2 poenget bak seg.

Det er liten tvil om at mye står på spill foran helgens møte i Brumunddal.

– Skal ha Sundet bak oss

– Vi må ingenting, men har en fin mulighet til å komme oss bort fra nedrykkssiruppen. Brumunddal må nesten vinne. Det er et godt utgangspunkt for oss, sier Nybergsund-spiller Ole Jørgen Rølsåsen og får støtte av Brumunddal-back Anders Ludvigsen.

– For oss er det nesten vinn eller forsvinn. Vi har hele tiden hatt som utgangspunkt at vi må ha Nybergsund bak oss på tabellen for å berge plassen, sier Ludvigsen.

Ingen av lagene har egentlig råd til å tape kampen. Derfor vil kanskje et uavgjortresultat ligge litt i lufta. Spesielt hvis man ser på statistikken de to lagene mellom.

Spår fotballkrig

De siste fem møtene mellom Brumunddal og Nybergsund har endt med poengdeling, senest i Nybergsund i vår, da begge lag gikk målløse av banen.

– Nybergsund har som regel stått godt til oss. Det er alltid jevne kamper, sier Ludvigsen.

Å gi fra seg poeng til Brumunddal er imidlertid helt utelukket, ifølge Rølsåsen.

– Brumunddal er svært hardtarbeidende og tror veldig på det de gjør. Men spiller for spiller skal vi være et bedre lag enn dem. Jeg mener de nesten har overprestert som fortsatt har sjansen til å berge plassen. Vi har derimot sklidd på en del bananskall som gjør at vi er der vi er nå, sier Nybergsund-vingen, som gjerne bidrar til å sende Hedmark-rivalene nærmere et nedrykk.

– Ingenting hadde vært bedre enn det. Å ha muligheten til å sende Brumunddal nærmere nedrykk trigger meg veldig.

Ludvigsen på sin side ser mer enn gjerne at det er Vålerenga 2 som tar den siste nedrykksplassen. Noe finspilt kamp tviler han på det blir på Sveum lørdag.

– Det blir en krig, helt sikkert. Nybergsund kan jo klare seg med uavgjort, selv om de sikkert ikke har den innstillingen. Vi er offensive i hodet og skal ha tre poeng.

Artikkeltags